Κόντρα Σελόντα – Linnaeus με φόντο την αναδιάρθρωση

Κόντρα Σελόντα – Linnaeus με φόντο την αναδιάρθρωση

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εκτεταμένα αποσπάσματα του νέου επιχειρησιακού σχεδίου στο οποίο θα βασισθεί εν πολλοίς η αναδιάρθρωση της «Σελόντα». Το παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο κ. Βασίλης Στεφανής, πρόεδρος της εταιρείας, στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, συνέλευση η οποία σημαδεύτηκε από δύο ηχηρές απουσίες και μία επίσης ηχηρή παρουσία. Γεγονότα που αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, καθώς η συνέλευση πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά την πρόσκληση της «Σελόντα» για τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 24 Ιουλίου, με βασικό αντικείμενο την αναδιάρθρωση της εταιρείας μέσω και κεφαλαιοποίησης των δανείων της.

Στους απόντες περιλαμβάνεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Στεφανής και η Τράπεζα Πειραιώς που αποτελεί έναν εκ των βασικών πιστωτών, αλλά και έναν από τους μετόχους που είχαν ζητήσει την αναβολή της γενικής συνέλευσης στην προηγούμενη σύγκλησή της, στις 3 Ιουνίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της «Σελόντα», αν και έχει διασφαλισθεί η συναίνεση όλων των πιστωτών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, τα εγκριτικά κλιμάκια της Τράπεζας Πειραιώς δεν έχουν δώσει ακόμη το «πράσινο φως». Από το βήμα της συνέλευσης, πάντως, ο κ. Β. Στεφανής έκανε ειδική αναφορά στον θετικό ρόλο της Eurobank και της Alpha Bank για να προσθέσει στη συνέχεια ότι η εταιρεία έχει αγαστή συνεργασία με όλες τις τράπεζες. «Ασχολούνται με την εταιρεία σαν να είναι αυτό το μόνο θέμα για να δώσουν λύσεις που πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουν όχι μόνο τη «Σελόντα», αλλά πιθανώς και τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Το κουμπί για την εξυγίανση πατήθηκε», ανέφερε ο πρόεδρος της «Σελόντα».

Η ηχηρή παρουσία ήταν αυτή των εκπροσώπων του Linnaeus Capital Partners, του fund ο επικεφαλής του οποίου, Κάκχα Μπεντουκίτζε, κατέχει το 19,02% της «Σελόντα». Οι εκπρόσωποι του fund, οι οποίοι επίσης είχαν ζητήσει αναβολή της συνέλευσης στις 3 Ιουνίου, ζητώντας διευκρινίσεις για μια σειρά θεμάτων, καταψήφισαν χθες όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και απείχαν από την ψηφοφορία για την εκλογή ορκωτών ελεγκτών-λογιστών. Η στάση αυτή αποδίδεται από κύκλους της «Σελόντα» στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών για θέματα που σχετίζονται με τη «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες», εταιρεία με την οποία είχε γίνει προσπάθεια να συγχωνευθεί η «Σελόντα» και στην οποία το Linnaeus Capital Partners κατέχει το 43,06%. «Είναι πολιτική η θέση της Linnaeus να καταψηφίζει ακόμη θέματα τα οποία είναι υποχρεωτικά από τον νόμο», υποστήριξε ο κ. Β. Στεφανής. Οι εκπρόσωποι της Linnaeus από την πλευρά τους τόνισαν ότι καταψηφίζουν τα θέματα διότι δεν έλαβαν τις απαντήσεις που ήθελαν. Λίγο αργότερα, πάντως, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης της έντασης, ο κ. Στεφανής, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της Linnaeus Αν. Χάμιλτον υποστήριξε ότι μέσα από τον διάλογο μπορούν να βρουν ξανά τα επίπεδα συνεννόησης που είχαν παλαιότερα.

Για κάποια από τα θέματα για τα οποία είχε ζητήσει διευκρινίσεις η Linnaeus, ο κ. Στεφανής επικαλέστηκε το επιχειρηματικό απόρρητο, ενώ για το επίμαχο θέμα των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου τόνισε ότι εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή