Αποδοχή κινεζικών καρτών από τις τράπεζες

Αποδοχή κινεζικών καρτών από τις τράπεζες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναβάθμιση των συστημάτων συναλλαγών τους, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους Κινέζους τουρίστες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, προχωρούν οι τράπεζες.

Στόχος, η αναβάθμιση των μηχανημάτων POS και ATM έτσι ώστε να είναι σε θέση να δέχονται τις χρεωστικές και τις πιστωτικές κάρτες των Κινέζων τουριστών, που λειτουργούν με βάση το δικό τους σύστημα πληρωμών. Πρόκειται για το China Union Pay, που υποστηρίζει 3,5 δισ. χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από κινεζικές τράπεζες και οι οποίες δεν είναι συμβατές με τα συστήματα της Visa ή της MasterCard. Ο οργανισμός της China Union Pay ιδρύθηκε το 2002 και αποτελεί τον μεγαλύτερο εκδότη καρτών στην Κίνα, που συνδέει τα συστήματα των δεκατριών μεγαλύτερων κινεζικών τραπεζών και αρκετών μικρότερων. Η αποδοχή των καρτών του προϋποθέτει συνεργασίες με τις κατά τόπους ευρωπαϊκές τράπεζες και ήδη οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες συμφωνίες. Η αναβάθμιση των συστημάτων συναλλαγών έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους κατόχους των καρτών που έχουν εκδοθεί από την China Union Pay είναι κομβικής σημασίας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των επισκεπτών στην Ευρώπη. Εκτός από τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης των τουριστών από την Κίνα, το ενδιαφέρον των τραπεζών έχει να κάνει κυρίως με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, αφού πρόκειται για επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής τάξης, που δαπανούν ημερησίως υψηλά ποσά. Τα στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανεβάζουν τη μέση ημερήσια δαπάνη μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος διαμονής. Εκτός της δαπάνης για τη διαμονή, οι Κινέζοι που επισκέπτονται την Ευρώπη δαπανούν μεγάλα ποσά για αγορές επώνυμων προϊόντων ένδυσης και υπόδησης, ανεβάζοντας τη μέση συναλλαγή ανά πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών γραφείων, φέτος τη χώρα μας θα επισκεφθούν τουλάχιστον 50.000 Κινέζοι τουρίστες. Πρόκειται για εκτιμήσεις που βασίζονται όχι μόνο στις άδειες visa που έχουν εκδοθεί από την Ελλάδα, στον βαθμό που η χώρα μας δεν αποτελεί πάντα τον αποκλειστικό προορισμό. Αρκετοί μεταξύ των Κινέζων τουριστών μεταβαίνουν στην Ελλάδα μέσω κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας, επιλέγοντας τη χώρας μας ως ενδιάμεσο ή τελικό προορισμό ενός ευρύτερου ταξιδιού στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή