«Ναυάγιο» στη συμφωνία Μαρινόπουλου – «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα»

«Ναυάγιο» στη συμφωνία Μαρινόπουλου – «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε τελικά η πρόθεση της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» να εξαγοράσει την εταιρεία «Σούπερ-Μάρκετ Λάρισα Α.Ε.», καθώς οι μέτοχοι της δεύτερης υπαναχώρησαν εκ των συμφωνηθέντων όρων που περιλαμβάνονταν στο προσύμφωνο το οποίο είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Μαρινόπουλος Α.Ε. αναφέρονται τα εξής: «Η Μαρινόπουλος Α.Ε. ανακοινώνει ότι λόγω της υπαναχώρησης των μετόχων της εταιρείας Σούπερ-Μάρκετ Λάρισα Α.Ε. εκ των συμφωνηθέντων όρων του υπογεγραμμένου Προσυμφώνου μεταξύ των μετόχων της Λάρισα και της Μαρινόπουλος Α.E., η μεταβίβαση των μετοχών της σούπερ- μάρκετ Λάρισα προς τη Μαρινόπουλος Α.Ε. δεν θα πραγματοποιηθεί. Η υπαναχώρηση των μετόχων της Σούπερ-Μάρκετ Λάρισα Α.Ε. αφορά ουσιωδέστατους και θεμελιώδεις όρους του Προσυμφώνου. Ανευ αυτών, η Μαρινόπουλος ουδέποτε θα προχωρούσε στη σύναψή του». Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της Μαρινόπουλος ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησε στο «ναυάγιο» είναι ότι οι μέτοχοι της λαρισαϊκής εταιρείας, που ανέρχονται σε 135 (!) διαφωνούσαν μεταξύ τους. Ετσι ενώ η Μαρινόπουλος Α.Ε. είχε υπογράψει τη συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Μάρτιο, η Σούπερ-Μάρκετ Λάρισα δεν υπέγραφε. Το χειρότερο είναι ότι στο διάστημα που μεσολάβησε η εταιρεία έκλεισε και τα χρέη της έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό που το τίμημα που θα εισέπραττε από τη Μαρινόπουλος για τη μεταβίβαση των μετοχών της δεν θα επαρκούσε σε καμία περίπτωση. Το δίκτυο της εταιρείας αριθμεί 42 καταστήματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Μαρινόπουλος αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποια άλλη τοπική αλυσίδα στην περιοχή της Λάρισας και οι όποιες κινήσεις θα αποφασισθούν το Σεπτέμβριο. Πάντως, δεν αποκλείεται η Μαρινόπουλος να προχωρήσει στην εξαγορά κάποιων εκ των καταστημάτων που έκλεισαν, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην Κεντρική Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή