Ξενοδοχειακός «γάμος» αλλάζει τα δεδομένα στη δυτική Κρήτη

Ξενοδοχειακός «γάμος» αλλάζει τα δεδομένα στη δυτική Κρήτη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα στον ξενοδοχειακό κλάδο της δυτικής Κρήτης δημιουργεί ο «γάμος» δύο μεγάλων τουριστικών μονάδων των Χανίων και η ένωσή τους εις… «σάρκα μίαν». O λόγος για την εξαγορά από την εταιρεία Πόρτο Πλατανιάς Α.Ε. του ξενοδοχείου Jasmine Village, δυναμικότητας 600 κλινών. Γνωρίζοντας ότι ο τομέας του τουρισμού αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και στην περιοχή του Πλατανιά, οι επενδυτές προχώρησαν σε αυτό το ντιλ μέσα σε συνθήκες περιορισμένης χρηματοδότησης και παρά τις δύσκολες εποχές που διανύει ο κλάδος σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Το ξενοδοχείο που εξαγοράστηκε θα προσαρτηθεί στο Porto Platanias Beach Resort & Spa, που λειτουργεί στην περιοχή από το 2001 και έχοντας δεχθεί από το 2001 αλλεπάλληλες επεκτάσεις σε όμορα οικόπεδα. Τώρα με δυναμικότητα 800 κλινών λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της κ. Σοφίας Καπάκη, ενώ το 2015 θα λειτουργήσει ενοποιημένα με το Jasmine Village, έχοντας συνολική δυναμικότητα 1.400 κλίνες και απασχολώντας περίπου 230 εργαζόμενους.

Η ολοκλήρωση της ξενοδοχειακής μονάδας αναμένεται να γίνει το 2017, με νέα επέκταση που σχεδιάζεται σε όμορο, με το Jasmine Village, οικόπεδο. Με την ολοκλήρωση αυτού του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου θα δημιουργηθεί ένα συγκρότημα, το οποίο με 1.700 κλίνες στο σύνολό του θα συνιστά το μεγαλύτερο ενιαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη δυτική Κρήτη και μάλιστα στην καρδιά του τουρισμού των Χανίων, όπως είναι ο Πλατανιάς. «Η εξαγορά αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τουρισμό της περιοχής, γιατί από ολόκληρη την Κρήτη ο νομός Χανίων είναι εκείνος που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από μεγάλα συγκροτήματα», δήλωσε στην «Κ» η κ. Καπάκη, προσθέτοντας ότι «η νέα ενοποιημένη μονάδα θα προσθέσει ένα νέο προϊόν στην περιοχή, με μεγάλη υποδομή και πολλές υπηρεσίες». Η Πόρτο Πλατανιάς Α.Ε. ιδρύθηκε το 1999 από την οικογένεια του γιατρού Μανούσου Καπάκη και φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή