Τα δύο σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo

Τα δύο σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο επανέρχεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo, με τη διοίκηση της εταιρείας να βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας σχετικής πρότασης.

Η πρόταση, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δύο σενάρια: πρώτον, την αναζήτηση ξένου στρατηγικού επενδυτή για τη συμμετοχή του στην εταιρεία και, δεύτερον, την αναζήτηση επιμέρους διεθνών συνεργατών ανά θεματική ή κλαδική έκθεση. Στην πρώτη περίπτωση δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου θα προταθεί προς πώληση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξάλλου, η διοίκηση της εταιρείας τάσσεται υπέρ της διατήρησης του ελέγχου του ελληνικού Δημοσίου στην ακίνητη περιουσία της ΔΕΘ-Helexpo.

H αποκρατικοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo κάθε άλλο παρά νέα ιδέα είναι, καθώς έχει εξεταστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, τόσο πριν όσο και μετά τη συγχώνευση ΔΕΘ και Helexpo. Στην παρούσα συγκυρία ωστόσο οι συνθήκες θεωρούνται πιο ώριμες. Και αυτό διότι η συμμετοχή ξένου επενδυτή θεωρείται ότι θα συμβάλει στο να «διεθνοποιηθεί» ξανά ο θεσμός της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, αλλά και χαρακτήρα εμπορικό και εν γένει επιχειρηματικό, όπως συμβαίνει με τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή