Τέλη του έτους η απόφαση για υπαγωγή της «Δίας» στο άρθρο 99

Τέλη του έτους η απόφαση για υπαγωγή της «Δίας» στο άρθρο 99

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του επομένου αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες» στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η απόφαση, η οποία εικάζεται ότι θα είναι θετική, καθώς κατά την εκδίκαση παραστάθηκαν προς υποστήριξη της αίτησης όλες οι δανείστριες τράπεζες της εταιρείας, η εταιρεία ιχθυοτροφών ΒΙΟΜΑΡ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, θα δρομολογήσει τις επόμενες εξελίξεις στη «Δίας», επηρεάζοντας το μέλλον και άλλων εταιρειών του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζεται σε περίπτωση που η εταιρεία υπαχθεί στο άρθρο 99 είναι η μετοχοποίηση σημαντικού μέρους του δανεισμού της (περί τα 100 εκατ. ευρώ) και στη συνέχεια η συγχώνευσή της με τη «Σελόντα», η οποία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Η συγχώνευση με τη «Σελόντα» είχε επιχειρηθεί και το 2013, με τη διαδικασία, όμως, να διακόπτεται όταν τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους η «Δίας» κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της «Δίας» το 2013 (σημειώνεται ότι η εταιρεία δημοσίευσε μόλις χθες τις οικονομικές της καταστάσεις για τη χρήση του 2013, καθώς η μετοχή της βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης) ανέρχονταν σε 177,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 126,5 εκατ. ευρώ είναι τραπεζικός δανεισμός. Από αυτά ποσό 122,17 εκατ. ευρώ αποτελεί τις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου της «Δίας». Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 75 εκατ. ευρώ το 2013 έναντι 99 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ οι καθαρές ζημίες αυξήθηκαν στα 60 εκατ. ευρώ έναντι 23 εκατ. ευρώ το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή