Στα 2,87 δισ. τα έσοδα για τον όμιλο ΟΤΕ το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος

Στα 2,87 δισ. τα έσοδα για τον όμιλο ΟΤΕ το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συνδρομητική τηλεόραση, οι ευρυζωνικές συνδέσεις νέας γενιάς (VDSL) αλλά και η «ψηφιακή αλληλεγγύη» κράτησαν τον όμιλο ΟΤΕ ψηλά μέσα στο γ’ τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία της χώρας μας πρακτικά παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα, ενώ τα έσοδα στην κινητή υποχώρησαν κατά 3%.

Συνολικά για το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, ο όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε μικρή μείωση ενοποιημένων εσόδων κατά 1,3% φτάνοντας τα 2,87 δισ. ευρώ, μείωση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 14,5% φτάνοντας τα 891 εκατ. ευρώ και κάμψη των καθαρών κερδών κατά 41% στα 115 εκατ. ευρώ. Η σημαντική κάμψη των κερδών αποδίδεται στο κόστος εθελούσιας εξόδου, αλλά και στη σημαντική μείωση της κερδοφορίας στη σταθερή τηλεφωνία της Ρουμανίας και την κινητή τηλεφωνία της Αλβανίας.

Η διοίκηση του ομίλου χθες εμφανίσθηκε ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που παρουσίασε. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις μας το περασμένο τρίμηνο στην Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον που παραμένει δύσκολο», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Mιχάλης Τσαμάζ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, τα έσοδα της σταθερής ενισχύθηκαν, ενώ η πτώση στην κινητή περιορίσθηκε περαιτέρω. Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε ότι, παρά τις επιπλέον επενδύσεις και την επιβράδυνση των ταμειακών ροών, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, ο στόχος για τις ελεύθερες ταμειακές ροές που έχει τεθεί για το 2015, καθώς οι συνθήκες θα σταθεροποιούνται, θα επιτευχθεί. «Ως εκ τούτου», σημείωσε, «εκτιμούμε ότι θα κλείσουμε τη χρονιά αρκετά ισχυροί, ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στις χώρες παρουσίας του ομίλου». Η διοίκηση του ομίλου αναμένει για το 2015 ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 0,5 δισ. ευρώ, εξαιρουμένων των καταβολών για νέες συχνότητες και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου. Μιλώντας στην τηλεφωνική διάσκεψη με τους αναλυτές, ο κ. Τσαμάζ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την περαιτέρω σταθεροποίηση του ΟΤΕ. Πρόσθεσε δε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου συνεχίζεται και φέτος θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ. Εμφαση δίδεται στις νέες υπηρεσίες λιανικής και ειδικά στις πωλήσεις υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και συνδέσεων τεχνολογίας VDSL. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας OTE TV ανήλθαν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 414 χιλιάδες, καθώς στο τελευταίο τρίμηνο προστέθηκαν 36 χιλιάδες νέοι συνδρομητές. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, στο γ’ τρίμηνο 2015 οι νέοι συνδρομητές ήταν υπερτριπλάσιοι έναντι των νέων συνδρομητών του προηγούμενου και 10% περισσότεροι από τους συνδρομητές του αντίστοιχου τριμήνου του 2014, όπου ο ΟΤΕ πρόσθεσε 33 χιλιάδες νέους συνδρομητές.

Τη θετική αυτή πορεία ο ΟΤΕ απέδωσε στον εμπλουτισμό του περιεχομένου του και κυρίως στην ανάληψη των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (Champions League).

Σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις VDSL, αυτές ανήλθαν σε 132 χιλιάδες στο τέλος Σεπτεμβρίου και ήταν κατά 10 χιλιάδες περισσότερες απ’ εκείνες που υπήρχαν στο τέλος Ιουνίου. Τέλος, ο όμιλος ποντάρει στη διεύρυνση των εσόδων του μέσω της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής. Η διοίκηση του ΟΤΕ στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα σύμβαση υποστήριξης της μηχανογραφικής λειτουργίας της Coca Cola Hellenic, αλλά και στα μεγάλα έργα πληροφορικής και επικοινωνιών του ελληνικού Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή