Τα capital controls δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα της ΙΚΕΑ

Τα capital controls δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα της ΙΚΕΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκέντρωση της αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής οδηγούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς αυτές έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες να πραγματοποιήσουν εισαγωγές σε σύγκριση με τα μεμονωμένα καταστήματα. Η τάση αυτή διαπιστώνεται ήδη στην κατηγορία των καταστημάτων πώλησης επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, με την ΙΚΕΑ (εταιρεία του ομίλου Φουρλή) να κερδίζει μερίδιο και να διατηρείται, σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα, την ώρα που η αγορά στο σύνολό της ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Πωλήσεις

Αυτό που επεσήμαναν χθες στελέχη του ομίλου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της ΙΚΕΑ, είναι ότι αν και παραδοσιακά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου είναι ίσως το καλύτερο από πλευράς πωλήσεων τόσο στην κατηγορία των επίπλων όσο και αθλητικών ειδών –όπου επίσης δραστηριοποιείται ο όμιλος– φέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Τα capital controls, οι εκλογές, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό «παγώσει» την αγορά.

Oλα τα παραπάνω, πάντως, κάθε άλλο παρά εμποδίζουν την ΙΚΕΑ να συνεχίσει και το 2016 το πρόγραμμα εξοπλισμού δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2013. Για το 2016 προγραμματίζεται ο εξοπλισμός 10 παιδικών σταθμών με προϊόντα της ΙΚΕΑ συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Από το 2013, οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς», η ΙΚΕΑ έχει διαμορφώσει και εξοπλίσει πάνω από 25 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, δημιουργώντας συνθήκες καλύτερης καθημερινής ζωής για περισσότερα από 500 παιδιά.

Τα προϊόντα για τη διαμόρφωση των βρεφονηπιακών σταθμών επιλέγονται με βάση τις ανάγκες των παιδιών, την εμπειρία των διακοσμητών ΙΚΕΑ και σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς των σταθμών.

Για τις ανάγκες κάλυψης του προγράμματος η εταιρεία έχει αποφασίσει να διαθέτει το ισόποσο του 5% των πωλήσεων που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο στα καταστήματά της.

Πρωτοβουλίες

Παρουσιάζοντας τη σημαντική αυτή δράση σε ειδική συνέντευξη Τύπου, η κ. Λήδα Φουρλή, διευθύντρια προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας του ομίλου Φουρλή (εταιρεία του οποίου είναι η ΙΚΕΑ), εξήγησε για ποιο λόγο επελέγη η πρωτοβουλία εξοπλισμού των παιδικών σταθμών. Πρώτον, όπως τόνισε, υπάρχει ουσιαστική ανάγκη, καθώς οι ελλείψεις στους δημοτικούς σταθμούς είναι πολλές. Δεύτερον, η δράση σχετίζεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας και, τρίτον, είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να έχει συνέχεια, διάρκεια και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή