Πρωτοφανείς ενέργειες στο παρά 5΄ της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

Πρωτοφανείς ενέργειες στο παρά 5΄ της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανείς αντιδράσεις φαίνεται πως εκδηλώνονται κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, ακόμα και στο παρά 1΄, οι οποίες αποδίδονται σε κύκλους που αντιστρατεύονται κάθε μεταβολή στο καθεστώς που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία έτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Τη Δεύτερα το μεσημέρι, 24 ώρες πριν αποσφραγιστούν σήμερα οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το 67% του ΟΛΠ, οι εκπρόσωποι των λιμενεργατών και των λιμενικών υπαλλήλων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ έθεσαν θέμα ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών υποδομών μεταξύ της εισηγμένης και του ελληνικού Δημοσίου. Μόνον που λίγο πριν συγκληθεί το Διοικητικό συμβούλιο, τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας, που απεδείχθη φάρσα, ματαίωσε τη σύγκλησή του. Αυτό φαίνεται όμως πως αφορούσε μόνον τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ (κάτοχο του 74% των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης) στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο οποίος και ενημερώθηκε πως αυτό δεν θα γίνει, οπότε και απεχώρησε. Και αυτό διότι λίγο μετά, και αφού οι αρχές ασφαλείας διαπίστωσαν πως επρόκειτο για φάρσα, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεκλήθη. Στη σύγκλησή του επέμειναν με πιεστικό τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων και των εργατών, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις του μάνατζμεντ. Ομως ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ δεν ενημερώθηκε για να επανέλθει και να παραστεί.

Οταν το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε γνώση των εξελίξεων, ο εκπρόσωπός του με τηλεφωνική του παρέμβαση έθεσε θέμα νομιμότητας της σύγκλησης του Δ.Σ., η οποία φαίνεται πως ουσιαστικά αγνοήθηκε, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Τούτο συνάγεται από το γεγονός πως ελήφθη απόφαση πως η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης δεν έγινε κανονικά. Ομως για το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου την Πέμπτη, ύστερα από προσπάθεια που έγινε από μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ, που φέρονται να εξωθήθηκαν στην παραπάνω απόφαση. Κύκλοι της διοίκησης και του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν στην «Κ» πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ψευδής καταγγελία για ύπαρξη βόμβας σε ώρες που συζητιόνται αμφιλεγόμενα θέματα στην εισηγμένη. Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν και άλλοι παράγοντες του λιμένα του Πειραιά, υπονοώντας σκοπιμότητες. Ορισμένοι κύκλοι ισχυρίζονται πως η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και άλλοι πολέμιοι της αποκρατικοποίησης επιδιώκουν να προκαλέσουν νομικά ή άλλα διαδικαστικά προβλήματα στην ιδιωτικοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή