Συμφωνία ΕΒΟΛ – «Μαρινόπουλου» για τις οικονομικές διαφορές

Συμφωνία ΕΒΟΛ – «Μαρινόπουλου» για τις οικονομικές διαφορές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για τις οικονομικές διαφορές που τους χωρίζουν κατέληξαν χθες το πρωί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει εκ νέου ο εφοδιασμός των καταστημάτων της αλυσίδας με προϊόντα της ΕΒΟΛ, ο οποίος είχε διακοπεί από τις 7 Ιανουαρίου 2016, ενώ ματαιώθηκαν οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονταν για χθες έξω από τα καταστήματα της εταιρείας «Μαρινόπουλος» στον Βόλο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου αναφέρονται τα εξής: «Μετά από επικοινωνία που υπήρξε της διοίκησης της ΕΒΟΛ με τη διοίκηση και τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος αποκαταστάθηκαν οι οικονομικές διαφορές οι οποίες υπήρχαν. Υπήρξε συμφωνία την οποία απεδέχθη η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και κατόπιν συνεννόησης με τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τους εργαζόμενους ματαιώθηκαν οι κινητοποιήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Η ΕΒΟΛ πρέπει να επισημάνει ότι θεωρεί ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος προσφέρει στον τόπο και βοηθά την οικονομία της χώρας, και πιστεύει ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά της η εταιρεία «Μαρινόπουλος» κάνει λόγο για πολυετή συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου με σημαντική οικονομική και κοινωνική διάσταση και επισημαίνει ότι «στόχος και των δύο πλευρών είναι η απρόσκοπτη και ανεπηρέαστη συνέχιση της στενής συνεργασίας και κοινής πορείας λιανεμπορίου και βιομηχανίας ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας όλης της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η ΕΒΟΛ ανακοίνωσε ότι «σφράγισε» όλες τις επιταγές της αλυσίδας «Μαρινόπουλος» και είχε λάβει την απόφαση να διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού την πληρωμή των οφειλών που έχει σε αυτήν η γνωστή αλυσίδα. Επιπλέον, είχε αποφασίσει την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας «Μαρινόπουλος» στον Βόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή