Επιδότηση 71,5 εκατ. ευρώ θα λάβει η κοινοπραξία Μορέας

Επιδότηση 71,5 εκατ. ευρώ θα λάβει η κοινοπραξία Μορέας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταβολή της «χρωστούμενης» από το 2012 επιδότησης λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρου- Σπάρτης προχώρησε το υπουργείο Υποδομών. Εκτός από τα 71,5 εκατ. ευρώ της επιδότησης, η κοινοπραξία Μορέας θα λάβει τα πρώτα 7,2 εκατ. ευρώ της προ διμήνου καθορισθείσας αποζημίωσής της και ο κατασκευαστής του ίδιου έργου 50 εκατ.

Οι αποφάσεις, που φέρουν την υπογραφή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στη Διαύγεια και αναφέρονται στις συμφωνίες αποζημίωσης που συνόδευσαν την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση του υπουργού Υποδομών, το αίτημα για την καταβολή της «απολεσθείσας» αποδότησης ύψους 71,5 εκατ. ευρώ υποβλήθηκε στο τέλος του έτους και αφορά την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2015. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αρχική σύμβαση παραχώρησης (2007) το Δημόσιο θα επιδοτεί τη λειτουργία με έως 199 εκατ. ευρώ, ποσό που με την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης τον περασμένο Δεκέμβριο αυξήθηκε (δυνητικά, αν η κυκλοφορία παραμείνει χαμηλή) μέχρι τα 330 εκατ. ευρώ.

Με άλλη απόφαση ο κ. Σπίρτζης ενέκρινε την καταβολή 50 εκατ. στον κατασκευαστή του έργου, ως πρώτη δόση της συμφωνίας αποζημίωσης (ο υπουργός είχε αναφέρει στη Βουλή ότι η αποζημίωση του κατασκευαστή θα είναι 56,5 εκατ.). Επιπλέον, με τρίτη απόφαση καταβάλλονται τα πρώτα 7,2 εκατ. ευρώ από τα 23 που είχε αναφερθεί ότι θα λάβει η κοινοπραξία Μορέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή