Ασκήσεις… ισορροπίας στο Δ.Σ. του ΟΛΠ

Ασκήσεις… ισορροπίας στο Δ.Σ. του ΟΛΠ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθρέφτης των ισορροπιών μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και υπουργείου Ναυτιλίας είναι οι αλλαγές που αποφάσισε στο Διοικητικό Συμβούλιο η χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, εξασφαλίζοντας, πάντως, την ύπαρξη επαρκούς πλειοψηφίας για να προωθηθούν όσα απομένουν για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 8 Απριλίου υπογράφεται η συμφωνία πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco. Σε μια έντονα φορτισμένη συνέλευση στο ξενοδοχείο Athens Plaza, την Παρασκευή, «αποκαθηλώθηκε» από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Σταύρος Κυραμαργιός, που παραμένει όμως ως μη εκτελεστικό μέλος. Η παραμονή του στο Δ.Σ., για την όποια άφησε αιχμές ότι μπορεί να μην την αποδεχτεί, αποτελεί, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα. Ο Στ. Κυραμαργιός είναι ο άνθρωπος που τάχθηκε επανειλημμένα ανοικτά κατά της ιδιωτικοποίησης αλλά και υπέρ της εξαίρεσης της ζώνης της Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή για τον ΟΛΠ επιστολή διαμαρτυρίας του βρετανικού hedge fund Lansdowne Partners (ελέγχει το 8% του ΟΛΠ) πέρυσι. Κατά τη συγκρότηση του 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη συνέλευση παραιτήθηκε ο Σταμάτης Κοιλάκος, που θεωρείται πρόσωπο επιρροής του Στ. Κυραμαργιού, και όχι ο τελευταίος. Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο Δ.Σ. έγιναν, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, κατόπιν έγκρισης από το Μαξίμου. Τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο μέχρι τώρα εντεταλμένος σύμβουλος Αθανάσιος Λιάγκος.

Ο κ. Λιάγκος είναι και ο συντονιστής του προγράμματος αξιοποίησης των λιμανιών που έχει εκπονήσει το ΤΑΙΠΕΔ, μέλος των διοικητικών συμβουλίων και των 12 οργανισμών λιμένων της χώρας και θεωρείται ως «ο de facto ισχυρός άνδρας» των λιμανιών. Δύο νέα μέλη αντικατέστησαν επίσης τους αποχωρήσαντες Αποστολία Φράγκου και Γεώργιο Καστελλάνο, οι οποίοι, όπως και ο Κυραμαργιός, θεωρούνται επιλογές του υπουργείου και ενεργοί πολέμιοι της αποκρατικοποίησης. Στη θέση τους τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο Νικόλαος Αρβανίτης, επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης, που εκπροσωπεί τους χρήστες του λιμανιού, και έμπειρο στέλεχος του κλάδου των μεταφορών. Στη θέση του παραμένει, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Κούβαρης, «που έχει αποφύγει να εμπλακεί σε μικροκομματικά παιχνίδια», σχολίαζαν χθες στους διαδρόμους του Athens Plaza. Στο Δ.Σ. διατηρούνται, επίσης, οι Γ. Γεωργακόπουλος και Ν. Γεωργίου, ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, και οι Στ. Δρακονταειδής, Γ. Ροΐδης, Β. Κορκίδης, Ολ. Τσαλικίδου και ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή