7η αναβολή διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

7η αναβολή διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατάσεων… ων ουκ έστιν τέλος στην υπόθεση του αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου αναβλήθηκε για 7η φορά σε μία διετία, χωρίς βέβαια να συνυπολογιστούν οι αναβολές που δίνονται από το 2009, οπότε προκηρύχθηκε για πρώτη φορά το έργο.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η νέα παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης προσφορών δίνεται καθώς το μεν υπουργείο δεν έχει ακόμα απαντήσει σε ερωτήματα των ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών, οι δε ενδιαφερόμενοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο για τη μετάφραση των νέων τευχών δημοπράτησης, για την ενημέρωση των χρηματοδοτών και την επεξεργασία των αλλαγών που θα απαιτηθούν. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 27η Ιουνίου 2016.

Παράλληλα το υπουργείο ενέκρινε χθες την πραγματοποίηση δύο ανοιχτών διαγωνισμών. Ο πρώτος, ύψους 4 εκατ. ευρώ, αφορά τη μελέτη «αντιπλημμυρικής προστασίας Αρτας και της ευρύτερης περιοχής από όπου διέρχεται ο Αραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο». Η υπόθεση έχει μακρά ιστορία: η πρώτη μελέτη για τη διευθέτηση και τον εγκιβωτισμό τμήματος του Αράχθου ανατέθηκε από το (τότε) ΥΠΕΧΩΔΕ το 1993, ωστόσο στη συνέχεια ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να συμπεριλάβει και την περιοχή Ελεούσας. Επιπλέον, το 2010 ο Δήμος Αρταίων εκπόνησε ανάλογη μελέτη για το κομμάτι που βρίσκεται στα όριά του, η οποία όμως απορρίφθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, «ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συνολικά για όλη την περιοχή που γειτνιάζει με τον Αραχθο και όχι μόνο με την περιοχή του Δήμου Αρταίων».

Ο δεύτερος διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και αφορά τον λιμένα Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα, οι μελετητές θα πρέπει να επικαιροποιήσουν το εγκεκριμένο master plan του λιμανιού και να εκπονήσουν τεχνικές μελέτες για τα νέα έργα του προγραμματικού σχεδίου Καλαμάτας, «που κρίνονται απαραίτητα για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή