Ξεκινά η επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park από τη REDS

Ξεκινά η επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park από τη REDS

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσες προβλέπονται οι διαδικασίες για την έναρξη της επένδυσης επέκτασης του εμπορικού πάρκου Smart Park της REDS, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της Β΄ φάσης του συγκεκριμένου έργου. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 23 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία επιπλέον 18.000 τ.μ. εκμισθώσιμης επιφάνειας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις αρχικές προθέσεις για την προσθήκη χρήσεων ψυχαγωγίας στο πάρκο, μέσω της ανάπτυξης πολυκινηματογράφων, εντέλει προκρίθηκε η λύση της ενίσχυσης του εμπορικού σκέλους του πάρκου μέσω νέων καταστημάτων. Αν ληφθεί υπόψη η επιφάνεια των 18.000 τ.μ., επί της ουσίας θα προστεθεί ένα ακόμα μεσαίου μεγέθους εμπορικό κέντρο στον χώρο του Smart Park, δείγμα της ζήτησης που υπάρχει για τέτοιου είδους χρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Smart Park είναι μισθωμένο σε ποσοστό 100% και συνεχίζει την ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, το 2015, εν μέσω ενός λίαν αρνητικού κλίματος για την οικονομία και τις επενδύσεις, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 5,2%, ενώ η μέση επισκεψιμότητα επίσης αυξήθηκε κατά 6,7% σε σχέση με το 2014. Ανάλογη εικόνα ανόδου καταγράφεται και κατά τους πρώτους μήνες του 2016. Ως εκ τούτου, η διοίκηση έκρινε ότι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης η Β΄ φάση του έργου, ιδίως από τη στιγμή που η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας έχει πλέον σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από ένα χρόνο, ενώ το ενδιαφέρον από μισθωτές παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η διοίκηση της REDS, οι συζητήσεις με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο της Hines σχετικά με την πώληση μέρους ή και του 100% του Smart Park συνεχίζονται. Περισσότερες εξελίξεις επί του ζητήματος θα πρέπει να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς η θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαίνεται πως έχει επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. Από την άλλη πλευρά, η REDS έχει κάθε λόγο να δρομολογήσει την έναρξη των εργασιών για τη Β΄ φάση του έργου, δεδομένου ότι θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο ακίνητο, αυξάνοντας και τα ετήσια έσοδα από τις ενοικιάσεις των καταστημάτων, που το 2015 ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ.

Επένδυση στην Κάντζα

Τυχόν πώληση του Smart Park θα λειτουργήσει και ως πηγή χρηματοδότησης για την έτερη μεγάλη εμπορική ανάπτυξη που δρομολογεί στην περιοχή των Μεσογείων η REDS. Ο λόγος για την έκταση των 315 στρεμμάτων των Κτημάτων Καμπά στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη, όπου η εισηγμένη εκτιμά ότι είναι πιθανή η έγκριση της σχετικής πολεοδομικής μελέτης για ένταξη στο σχέδιο πόλεως πριν από το τέλος του 2016. Εφόσον εκδοθεί και επικυρωθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το μόνο που θα απομένει θα είναι η έκδοση των οικοδομικών αδειών. Σύμφωνα με το νεότερο χρονοδιάγραμμα, είναι πιθανό το νέο κέντρο να εγκαινιαστεί το 2020. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ, με τη δομήσιμη επιφάνεια να διαμορφώνεται σε 89.000 τ.μ. εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. τα υφιστάμενα κτίσματα. Οι δε προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν, πλην του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, γραφεία και εστίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή