Επενδύσεις 15 εκατ. από Intercontinental International

Επενδύσεις 15 εκατ. από Intercontinental International

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ δρομολογεί το αμέσως προσεχές διάστημα στην αγορά ακινήτων η νέα εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Ο λόγος για την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, της οποίας οι μετοχές ξεκίνησαν από χθες τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σηματοδοτώντας την πρώτη εισαγωγή νέας εταιρείας στην κεφαλαιαγορά από το 2014, όταν είχε εισαχθεί η ΕΛΤΕΧ Ανεμος. Η εταιρεία εισήγαγε 10.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές με τιμή έναρξης τα 5,52 ευρώ, έπειτα από σχετική αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποίησε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει άμεσα τα κεφάλαια ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που άντλησε, κυρίως σε επαγγελματικά ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, ιδανικά σε τιμές κάτω του κόστους αντικατάστασης και μισθωμένα σε αξιόπιστους μισθωτές, με όσο το δυνατόν μακροχρόνια συμβόλαια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα ακίνητα καταλαμβάνουν το 68,43% του συνόλου του ενεργητικού της, έναντι 80% που προβλέπει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Γι’ αυτό η εταιρεία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιθετική στις κινήσεις, καθώς στοχεύει στο να αυξήσει το μερίδιο των ακινήτων στο προβλεπόμενο ποσοστό έως το τέλος του 2016. Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση της εταιρείας, το 80% των νέων επενδύσεων θα αφορά ακίνητα στην Ελλάδα, ενώ έως 20% ενδέχεται να τοποθετηθεί σε ακίνητα των βαλκανικών χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία και Σερβία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ελέγχεται από την κυπριακών συμφερόντων Ajolico Trading (71,4% μετά την εισαγωγή), μέτοχοι της οποίας είναι τρία μέλη της οικογένειας Χαλικιά. Ο κ. Παναγιώτης-Αριστείδης Χαλικιάς είναι Ελληνοαμερικανός ομογενής, ο οποίος ξεκίνησε να επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων το 2012, όταν και απέκτησε χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων της τότε Εμπορικής Τράπεζας. Εν συνεχεία ίδρυσε την Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, όπου και εισέφερε τα ακίνητα που σήμερα μισθώνονται από την Alpha Bank. Στο τέλος του 2015, η εταιρεία διέθετε χαρτοφυλάκιο 17 ακινήτων, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ως τραπεζικά καταστήματα και γραφειακοί χώροι. Το 2015, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 4,4 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 8,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή