Εμφαση στις διευθύνσεις αιχμής δίνουν οι τράπεζες στο νέο περιβάλλον

Εμφαση στις διευθύνσεις αιχμής δίνουν οι τράπεζες στο νέο περιβάλλον

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περαιτέρω ενίσχυση και οργάνωση τραπεζικών διευθύνσεων αιχμής είτε μέσω περιορισμένου αριθμού προσλήψεων είτε μέσω αναζήτησης στελεχών εσωτερικά από την τράπεζα, τα οποία θα περάσουν σχετική εξειδικευμένη εκπαίδευση, προκειμένου να ενταχθούν ήδη στις υπάρχουσες ομάδες, βρίσκονται οι τράπεζες.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν επιτελικά στελέχη στην «Κ», οι διευθύνσεις που έχουν ενισχυμένο ρόλο στο νέο τραπεζικό περιβάλλον είναι της διαχείρισης κινδύνων, της κανονιστικής συμμόρφωσης, εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης, της πληροφορικής και της διαχείρισης απαιτήσεων λιανικής τραπεζικής.

Εμφαση δίνεται επίσης σε ειδικότητες που αφορούν τον ελεγκτικό τομέα αλλά και τον τομέα αναλύσεων (business analytics) που έχει ως βασικό στόχο τον επανασχεδιασμό τραπεζικών προϊόντων με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την πολυετή ύφεση, μέσω εκτιμήσεων από ποιους τομείς εργασιών θα προέλθει ξανά η πολυπόθητη κερδοφορία των τραπεζών αλλά και της ανάλυσης της συμπεριφορά της πελατείας. Τομείς εργασιών που συνδέονται με την ασφάλεια δεδομένων και συστημάτων δεδομένων, πληρωμών, επικοινωνιών καθώς και της ψηφιακής τραπεζικής αποτελούν επίσης τομείς αιχμής. Ειδικότερα για τον τομέα της ψηφιακής τραπεζικής δίνεται έμφαση στην αξιοποίηση στελεχών που εμπλέκονται σε όλη τη διαδικασία του web και mobile banking, από τον ανασχεδιασμό του μέχρι την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η παρουσία κάθε τράπεζας στο Διαδίκτυο αλλά και στο κινητό τηλέφωνο, μέσω διαφόρων εφαρμογών της, είναι πλέον πρωταρχικής σημασίας, καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός πελατών, ειδικά η νέα γενιά, επιλέγει τα εναλλακτικά δίκτυα για συναλλαγές και επικοινωνία με την τράπεζα. Στο πλαίσιο αυτό ορισμένες συστημικές τράπεζες έχουν αναπτύξει συνεργασία και με την κοινότητα των Fintech (τεχνοτράπεζες), προκειμένου να κάνουν ελκυστική την παρουσία τους με καινοτόμες εφαρμογές τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών στα κινητά τηλέφωνα της πελατείας τους. Οπως επισημαίνει επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας στην «Κ», που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρωταρχική επιδίωξη είναι η κάλυψη των όποιων αναγκών παρουσιάζονται ανατρέχοντας στο ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου, καθώς έτσι εξασφαλίζεται η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που στο μέλλον θα αναλάβει σημαντικά καθήκοντα, ενώ παράλληλα δίνονται κίνητρα ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εργασθεί πλέον κάποιος στον τραπεζικό κλάδο, σε οποιαδήποτε θέση, αποτελεί η άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιες οι τράπεζες αναζητούν στελέχη μέσω των επαγγελματικών προφίλ που υπάρχουν σε σύγχρονα εργαλεία στο Διαδίκτυο, όπως το linkedIn.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή