Ρεκόρ κερδοφορίας για τις Μινωικές Γραμμές το α΄ εξάμηνο

Ρεκόρ κερδοφορίας για τις Μινωικές Γραμμές το α΄ εξάμηνο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη ρεκόρ 12,2 εκατ. ευρώ για τις Μινωικές Γραμμές το πρώτο εξάμηνο, καθώς η ακτοπλοϊκή εξακολουθεί να ενισχύει τα μερίδιά της στην αγορά της Αδριατικής και της Κρήτης. Το ποσόν αυτό αποτελεί το υψηλότερο από την ίδρυση της εταιρείας πριν από 44 χρόνια, η οποία ανήκει από το 2008 στα συμφέροντα του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου των Μινωικών διαμορφώθηκε στα 72,4 εκατ., τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 20,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 5,6 εκατ. και τα καθαρά αυξήθηκαν κατά 6,4 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 162,4 εκατ.

Στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Τεργέστη διακίνησε συνολικά 126 χιλ. επιβάτες, 32 χιλ. Ι.Χ. και 37 χιλ. φορτηγά. Τα μερίδια στη συγκεκριμένη αγορά της Ανκόνα διαμορφώθηκαν στο 58,0% για τους επιβάτες, 54,6% για τα Ι.Χ. και 57,6% για τα φορτηγά αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία. Στη γραμμή της Ηράκλειο – Πειραιάς διακίνησε 271 χιλ. επιβάτες, 31 χιλ. Ι.Χ. και 31 χιλ. φορτηγά. Τα μερίδια αγοράς στη συγκεκριμένη γραμμή ανήλθαν περίπου σε 66,5% για τους επιβάτες, 62,4% για τα Ι.Χ. και 48,4% για τα φορτηγά.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο οι Μινωικές επιχειρούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways και η διαδικασία αγοράς μετοχών από μικρομετόχους παραμένει ανοικτή, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται ήδη στα επίπεδα του 48%. Οι Μινωικές Γραμμές ιδρύθηκαν το 1972 και έχουν έδρα το Ηράκλειο. Ο όμιλος Γκριμάλντι έχει έδρα τη Νάπολη και ελέγχει στόλο με περισσότερα από 120 πλοία, ενώ απασχολεί περίπου 10.000 εργαζομένους. Στον επιβατικό τομέα, εκτός από την Grimaldi Lines και τις Μινωικές, ελέγχει και τη Finnlines.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή