Αύξηση κερδών 38% για τις Μινωικές το 9μηνο

Αύξηση κερδών 38% για τις Μινωικές το 9μηνο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 24,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,8 εκατ. (38%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενέγραψαν στο εννεάμηνο οι Μινωικές Γραμμές. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 128 εκατ. ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 36,8 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,3 εκατ. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια της εταιρείας σε ενοποιημένο επίπεδο ανέρχονταν στα τέλη της περιόδου σε 284 εκατ., ο τραπεζικός δανεισμός της στα 162,4 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 31 εκατ.

Σημειώνεται πως από τον Φεβρουάριο του 2016 η ακτοπλοϊκή συμφερόντων του ομίλου Γκριμάλντι αποφάσισε την ενίσχυση της συμμετοχής της στη Hellenic Seaways, στοχεύοντας στην απόκτηση του ελέγχου της πλειοψηφίας, και προχώρησε στην αγορά μετοχών της από μετόχους. «H διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά τίτλων της συνεχίζεται και το ποσοστό συμμετοχής μας στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways έχει διαμορφωθεί στα επίπεδα του 48,4%», αναφέρουν κύκλοι της διοίκησής της. Στην Αδριατική οι Μινωικές ελέγχουν σχεδόν το 50% της επιβατικής κίνησης (49,6%) και της αγοράς φορτηγών (55,2%) και Ι.Χ. (46,7%) για Ανκόνα και το 100% για Τεργέστη. Στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς, τα μερίδιά της διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο σε 65,4% για τους επιβάτες, 63,0% για τα Ι.Χ. και 47,1% για τα φορτηγά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή