Συνεργασία Εθνικής Πανγαίας – Marriott στα ξενοδοχεία πόλης

Συνεργασία Εθνικής Πανγαίας – Marriott στα ξενοδοχεία πόλης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον ξενοδοχειακό όμιλο της Marriott και συγκεκριμένα το εμπορικό σήμα Μoxy, που δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία στην ελληνική αγορά, συνεργάζεται η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο της επέκτασης της δραστηριότητάς της στην αγορά των ξενοδοχείων πόλης. Πριν από λίγες ημέρες, η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία οριστικοποίησε την απόκτηση δύο ακινήτων στην Πάτρα αντί συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Καρόλου Α.Ε., τα οποία κι έχει εκμισθώσει σε τρίτη εταιρεία.

Το ένα εξ αυτών είναι το ξενοδοχείο Moreas Beach, το οποίο θα ανακατασκευαστεί από τον μισθωτή και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy, κατόπιν έγκρισης που θα χορηγήσει η Marriott. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 116 δωματίων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Πανγαία, κ. Αριστοτέλη Καρυτινό, «στόχος μας μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν κατ’ αρχάς να τοποθετηθούμε σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, αλλά και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, καθώς δεν είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει. Ως εκ τούτου, στο στάδιο αυτό προτιμήσαμε να εκμισθώσουμε το ακίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25 ετών, ενώ υπάρχει κι επιλογή για επέκταση της σχετικής σύμβασης».

Πέραν του ξενοδοχείου, ο μισθωτής θα αναλάβει και τη μετατροπή του δεύτερου ακινήτου που απέκτησε η Εθνική Πανγαία σε 48 επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία θα απευθυνθούν σε φοιτητές. Οπως τονίζει ο κ. Καρυτινός, εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, είναι πιθανή η επέκτασή του και σε άλλες πόλεις, ενώ ειδικά ως προς τα ξενοδοχεία, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ταχέως αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Ασφαλώς, τυχόν μελλοντικές εξαγορές θα εξαρτηθούν από το τίμημα, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ζητούμενες τιμές των ιδιοκτητών ξενοδοχείων κρίνονται μη ρεαλιστικές.

Οι φοιτητικές κατοικίες αποτελούν μια αγορά από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες στον κλάδο των ακινήτων διεθνώς, καθώς καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις και ταυτόχρονα μεγάλη ζήτηση για παροχή οργανωμένων υπηρεσιών στέγασης προς φοιτητές από ιδιώτες. Στην Ελλάδα, δεδομένης της ύπαρξης σημαντικού αριθμού φοιτητών που προέρχονται από άλλες πόλεις από αυτήν όπου σπουδάζουν, δημιουργούν σταθερή ζήτηση στέγασης. Την ίδια στιγμή απουσιάζει η οργανωμένη παροχή υπηρεσιών φοιτητικής στέγασης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε η σύσταση μιας νέας εταιρείας από τον ασφαλιστικό κολοσσό της Αllianz, την International Campus και έναν ακόμα Ευρωπαίο επενδυτή, που εκπροσωπείται από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών CBRE. Στόχος του νέου σχήματος είναι η επένδυση συνολικών κεφαλαίων ύψους 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση φοιτητικών εστιών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Σε πρώτη φάση, το χαρτοφυλάκιο του νέου ομίλου αποτελείται από τέσσερα πλήρως μισθωμένα κτίρια, ενώ αναπτύσσονται άλλα τέσσερα ακίνητα για τον ίδιο σκοπό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή