ΟΛΘ: κατατέθηκαν τρεις βελτιωμένες προσφορές

ΟΛΘ: κατατέθηκαν τρεις βελτιωμένες προσφορές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των τριών υποψηφίων εξελίχθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Τα τρία επενδυτικά σχήματα, που κατέθεσαν εκ νέου βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές χθες Παρασκευή, οπότε και εξέπνευσε η σχετική προθεσμία είναι η κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity Partners, με τη θυγατρική της CMA CGM, Terminal Link και τον όμιλο Σαββίδη, δεύτερον, η θυγατρική της Dubai Ports World, The Peninsular & Oriental Stream και, τρίτον, η International Container Terminal Services Inc από τις Φιλιππίνες. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση των φακέλων αυτών των οικονομικών προσφορών κατά την επόμενη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Ομως δεν θα ολοκληρωθεί απαραίτητα εδώ η διαδικασία. Και αυτό διότι αν οι δύο ή τρεις υψηλότερες βελτιωμένες προσφορές απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 10%, τότε θα υπάρξει ένας ακόμη γύρος βελτιωμένων προσφορών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πιθανόν ο προτιμητέος επενδυτής να ανακηρυχθεί την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Σύμφωνα με τη σύμβαση που θα κληθεί να εκτελέσει ο παραχωρησιούχος, το ύψος των επενδύσεων που δεσμεύεται να υλοποιήσει είναι 180 εκατ. ευρώ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής τους είναι επταετής. Παράλληλα δεσμεύεται να επιτύχει και συγκεκριμένους στόχους αύξησης των εξυπηρετούμενων φορτίων. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση, την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση του ΟΛΘ Α.Ε. για 40 χρόνια. Για να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, θα απαιτηθεί πάντως ακόμη τουλάχιστον ένα τετράμηνο, αφού πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις, να ληφθούν εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τέλος να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή