Μείωση του τιμήματος κατά 38% για τη Super League ζητεί η Forthnet

Μείωση του τιμήματος κατά 38% για τη Super League ζητεί η Forthnet

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μείωση κατά 38% του τιμήματος που καταβάλλει η Nova στη Super League ζητεί η Forthnet μέσω της αγωγής που κατέθεσε στα διοικητικά δικαστήρια. Αν αυτό γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο, το ετήσιο καταβαλλόμενο τίμημα που καταβάλλει η εταιρεία στον συνεταιρισμό των ΠΑΕ θα μειωθεί από περίπου 40 εκατ. ευρώ σε 25 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία θα εξοικονομήσει μέχρι το 2019, οπότε λήγουν τα δικαιώματά της, περί τα 30 εκατ. ευρώ.

Η κρίσιμη ημερομηνία για την επιχείρηση είναι η 19η Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος. Το στοίχημα που τίθεται είναι αν η Nova θα μεταδώσει τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής, είτε επειδή η διοίκηση της Forthnet θα δώσει εντολή στα τηλεοπτικά της συνεργεία να μην εισέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους είτε επειδή οι διοικήσεις των ΠΑΕ δεν θα επιτρέψουν στα συνεργεία να εισέλθουν στους αγωνιστικούς χώρους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Nova μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει καθόλου διαφήμιση για τη νέα σεζόν πρωταθλήματος που ξεκινά σε λιγότερο από 10 ημέρες. Νομικοί παράγοντες πάντως εικάζουν ότι κάθε πλευρά θα επιδιώξει να τηρήσει τους όρους της σύμβασης, προκειμένου να μη δώσει λαβές στον αντισυμβαλλόμενο για νομικές διεκδικήσεις.

Στη Super League ωστόσο υπάρχουν φωνές που προτείνουν την κατά μέτωπο επίθεση, δεδομένου ότι η Nova δεν έχει προκαταβάλει, όπως οφείλει εκ της συμβάσεως, το ποσό για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2017-18 που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Το ποσό ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ και προστίθεται στα 4,0 εκατ. ευρώ που δεν έχουν καταβληθεί από πέρυσι και είναι διαφιλονικούμενα. Υπενθυμίζεται ότι η Forthnet επέβαλε πέρυσι ρήτρες ύψους 4,0 εκατ. ευρώ σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος. Τις αιτιάσεις αυτές δεν έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής η Super League, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην πολιτεία. Ετσι το διεκδικούμενο ποσό από την πλευρά του συνεταιρισμού των ΠΑΕ ανέρχεται σε 10,5 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος λόγος που προτείνεται η κατά μέτωπο επίθεση στη Nova έχει να κάνει με την επιχειρούμενη αναδιαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου, η οποία προσφέρεται για ευκαιρίες.

Οι τελικές αποφάσεις για τη στάση του συνεταιρισμού θα ληφθούν την παραμονή έναρξης του πρωταθλήματος, στις 18 Αυγούστου. Την ημέρα εκείνη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Super League προκειμένου να αποφασίσει. Πάντως η μη μετάδοση από τη Nova των αγωνιστικών της έναρξης του πρωταθλήματος το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της Forthnet.

Η τελευταία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες σημαντική κάμψη εσόδων και διεύρυνση ζημιών στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Παράλληλα κατέγραψε υποχώρηση συνδρομητών, τόσο της δορυφορικής πλατφόρμας Nova όσο και στις τηλεπικοινωνίες. Το χειρότερο για την εταιρεία είναι ότι στερεύουν τα χρηματικά διαθέσιμα, τα οποία σε επίπεδο ομίλου δεν ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο μητρικής εταιρείας είναι λιγότερα από 1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT