ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Celestyal: Στόχος η αύξηση τζίρου 50% στην αγορά επιβατών Ευρώπης, Ασίας

celestyal-stochos-i-ayxisi-tziroy-50-stin-agora-epivaton-eyropis-asias-2223159

Περισσότερους επιβάτες κρουαζιέρας, για περισσότερο χρόνο, που θα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα θέλει να φέρει το 2018 στην Ελλάδα η Celestyal Cruises, η οποία αποποιήθηκε οποιωνδήποτε ευθυνών σχετικά με τον κορεσμό προορισμών όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Ομως, ανακοίνωσε νέα επταήμερη κρουαζιέρα για το 2018 με πλοίο που μάλιστα θα διανυκτερεύει στα προαναφερθέντα νησιά όπως και στη Μήλο. Τις πληροφορίες αυτές γνωστοποίησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal, Κυριάκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως κατά το 2017 και παρά την αστάθεια στην Τουρκία, η εταιρεία διατήρησε τον αριθμό των επιβατών της στις 100.000 με δραστηριοποίηση δύο πλοίων στο Αιγαίο (το «Celestyal Olympia» και το «Celestyal Nefeli»), πραγματοποιώντας προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια. Ομως, από τον Μάρτιο θα διακόψει τα δρομολόγια στην Κούβα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κ. Αναστασιάδης, προσπάθεια της εταιρείας τώρα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την αναχώρηση των πλοίων της 20 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2016. Επιπλέον, το 2018, τα δρομολόγια της εταιρείας θα παραταθούν για περίπου δύο εβδομάδες με δύο τριήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 2 και 9 Νοεμβρίου και δύο 4ήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου.

Το 2019 προβλέπεται, επίσης, 12% αύξηση των προγραμματισμένων αναχωρήσεων με 100 αναχωρήσεις συνολικά. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε επίσης για νέο στρατηγικό σχεδιασμό το 2018 και εξήγησε πως ενισχύει το δίκτυο με στόχο την αύξηση πωλήσεων κατά 50% στην αγορά επιβατών της Ευρώπης και της Ασίας και 10% στην αγορά της Αμερικής. Θα επιχειρήσει δηλαδή να αυξήσει τις πωλήσεις δρομολογίων στην Ελλάδα ώστε να αντισταθμίσει την αποχώρηση από την Κούβα.

Η Celestyal επιβεβαίωσε παράλληλα τη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα με μέσον όρο ετήσιας συνεισφοράς 30 εκατ. για την κρίσιμη για τη χώρα μας τριετία 2014-2017. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Επιχειρήσεων της εταιρείας, κάπτεν Γεώργιο Κουμπενά, το 2017, η συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε 103 εκατ., με 30 εκατ. εξ αυτών να αφορούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες, ενώ δαπανήθηκαν 5,5 εκατ. σε ελληνικές επιχειρήσεις (τρόφιμα/ποτά) και 3 εκατ. για έξοδα προβολής και διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Celestyal Cruises είναι εταιρεία κρουαζιέρας που διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά και μέχρι τώρα και την Κούβα.