Αδυναμία πληρωμής δόσης προς Super League δηλώνει η Nova

Αδυναμία πληρωμής δόσης προς Super League δηλώνει η Nova

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των Nova και Super League καταγγέλλει η ΠΑΕ ΑΕΛ. Η τελευταία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι για τρίτη φορά μέσα στο έτος η Nova αθετεί όρους της σύμβασής της με τη Super League, λόγω προβλημάτων ρευστότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, η αδυναμία καταβολής των συμφωνημένων γνωστοποιήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Super League την περασμένη Πέμπτη, από την εκπρόσωπο της Nova, Κατερίνα Κασκανιώτη. Η τελευταία φέρεται να δήλωσε ότι οι όποιες καταβολές θα καθυστερήσουν ένα έως δύο μήνες, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην εταιρεία. Δήλωσε ακόμη οικονομική αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που είχαν συμφωνηθεί να γίνουν μέχρι τέλους του έτος.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καταγγέλλει ότι η Nova, αντιμετωπίζοντας οξυμένα προβλήματα ρευστότητας, έχει άλλες δύο φορές μέσα στο 2017 παραβιάσει τα συμφωνηθέντα. Τον περασμένο Μάρτιο πέτυχε τη μείωση του τιμήματος των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League κατά 7 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το αρχικό συμβόλαιο ανερχόταν σε 30 εκατ. ευρώ ετησίως. Λίγο αργότερα, τον περασμένο Αύγουστο, η εταιρεία ζήτησε και πέτυχε την αναβολή καταβολής 7 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ήταν οι προκαταβολές για την ποδοσφαιρική σεζόν 2017-18. Το ίδιο ζητεί και σήμερα, αλλά όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τότε κινδυνεύει άμεσα η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, αφού τα δικαιώματα της Nova ουσιαστικά κρατούν στη ζωή το 75% των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. «Είναι ζήτημα αν μπορούν να επιβιώσουν 3 έως 4 ομάδες χωρίς τα δικαιώματα της Nova», παραδέχονται παράγοντες του ποδοσφαίρου. Το ίδιο σημειώνει και η ΠΑΕ ΑΕΛ στην ανακοίνωσή της, στην οποία προστίθεται ότι οι καταβολές της Nova, μέχρι το τέλος του έτους, θα μπορούσαν να κλείσουν οικονομικές «τρύπες», όπως π.χ. αμοιβές παικτών, ασφαλιστικές εισφορές κ.ά.

Για όλα τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε τη σύγκληση εκτάκτου γενικής συνελεύσεως της Super League ώστε να αποφασιστούν τα άμεσα δικαστικά μέτρα εις βάρος της Nova. Kατά την ΠΑΕ ΑΕΛ, θα πρέπει να αποφασιστούν ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Nova, την υποβολή καταγγελίας της Nova (Forthnet) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και, τέλος, καταγγελία της Nova στις πιστώτριες τράπεζες. Στην περίπτωση που η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις και την καταβολή των οφειλομένων, προτείνεται να γίνει άμεση διακοπή των τηλεοπτικών μεταδόσεων, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι οπαδοί των ομάδων στα γήπεδα και να εισρεύσουν έσοδα στα γήπεδα.

Σημειώνεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Αlpha και Αττικής) βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης επενδυτή που θα αναλάβει τον έλεγχο της Forthnet (Nova). H διαδικασία πώλησης του 32,8% της Forthnet έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή