ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικό πρόγραμμα 50 εκατ. από METRO το 2018

ependytiko-programma-50-ekat-apo-metro-to-2018-2233650

Επενδύσεις συνολικού ύψους 45-50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2018 η METRO AEBE (συμφερόντων Αριστοτέλη Παντελιάδη), επιχειρώντας να διευρύνει τα μερίδια αγοράς τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική, αλλά και εκτός συνόρων, και συγκεκριμένα στην Κύπρο. Η ενίσχυση της θέσης της κάθε αλυσίδας αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ δεδομένο του διαρκούς εντεινόμενου ανταγωνισμού στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Αλλωστε, όπως ο ίδιος ο κ. Παντελιάδης τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου, «το τοπίο στην εν λόγω αγορά δεν έχει κατασταλάξει ακόμη και για τη διετία 2018-2019 η αγορά θα είναι ρευστή και μη προβλέψιμη».

Οι επενδύσεις της ΜΕΤRO AEBE αφορούν τη ριζική ανακαίνιση 51 καταστημάτων τόσο του δικτύου της πρώην «Βερόπουλος» όσο και παλαιών καταστημάτων My Market, τη δημιουργία σίγουρα πέντε νέων καταστημάτων και με στόχο την ίδρυση πέντε ακόμη, καθώς και την επέκταση του κέντρου διανομής της εταιρείας κατά 10.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. Το αμέσως επόμενο διάστημα, εξάλλου, ξεκινά η κατασκευή του πρώτου καταστήματος cash & carry της εταιρείας στην Κύπρο, στην Ομόνοια της Λεμεσού, επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Πέραν των παραπάνω, το νέο μεγάλο εγχείρημα της εταιρείας, επένδυση που υπολογίζεται συνολικά ότι πλησιάζει τα 2 εκατ. ευρώ, είναι η εντονότερη και πιο οργανωμένη δραστηριοποίησή της στην κατηγορία του επαγγελματικού εξοπλισμού στα καταστήματα cash & carry και των ειδών οικιακής χρήσης στα καταστήματα λιανικής (Μy Market). Η νέα αυτή δραστηριότητα υλοποιείται μέσω της εταιρείας Milestone, στην οποία η METRO AEBE συμμετέχει με ποσοστό 50% (το υπόλοιπο 50% ανήκει στον επικεφαλής της Milestone Γιώργου Σαλάχου). Η αρχή γίνεται από το κατάστημα Metro Cash & Carry επί της Πέτρου Ράλλη. Εκεί στο υφιστάμενο κατάστημα προστέθηκε ένας ακόμη όροφος 1.000 τ.μ. όπου πωλούνται και εκτίθενται προϊόντα επαγγελματικού εξοπλισμού για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αναλόγως έχουν διαμορφωθεί σε μικρότερους χώρους τρία ακόμη καταστήματα cash & carry, καθώς και τέσσερα καταστήματα λιανικής. Στόχος είναι εντός του 2018 να γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων και να τοποθετηθούν τα νέα είδη σε όλα τα καταστήματα του δικτύου (49 σημεία χονδρικής και 223 λιανικής πώλησης). Σύμφωνα με τον κ. Σαλάχο, στόχος είναι έως το 2020 ο τζίρος από αυτήν τη δραστηριότητα να ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ.