Σε νέες κατηγορίες ροφημάτων εισέρχεται η Coca – Cola

Σε νέες κατηγορίες ροφημάτων εισέρχεται η Coca – Cola

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέρμα η μιζέρια! Κοιτάμε στο μέλλον! Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες». Με αυτές τις φράσεις ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, γενικός διευθυντής της Coca – Cola 3Ε για την Ελλάδα και την Κύπρο έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας τόσο για τη λειτουργία του ομίλου στην Ελλάδα όσο και για τη στρατηγική της The Coca – Cola Company παγκοσμίως και στην Ελλάδα, εμφιαλωτής και συνεργάτης της οποίας είναι η Coca – Cola 3E.

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία αναδιάρθρωση της παραγωγής, με την οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο χυμών στον Βόλο και ενώ προηγήθηκαν το 2012 ανάλογες κινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, πλέον η παραγωγική δραστηριότητα της Coca – Cola 3Ε στην Ελλάδα ενισχύεται με την παραγωγή προϊόντων τόσο για την ελληνική όσο και για ξένες αγορές. Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι σχεδόν όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική εκδήλωση η Coca – Cola Hellas (θυγατρική της The Coca – Cola Company στην Ελλάδα) θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της Coca – Cola 3E στο Σχηματάρι, ενώ κάποια που ξεκίνησαν να παράγονται εκεί πέρυσι, αρχικά μόνο για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, τώρα πλέον εξάγονται σε Κύπρο και Ιταλία.

Τα νέα προϊόντα, που μέχρι τις 10 Ιουνίου αναμένεται να βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των άλλων σημείων πώλησης, είναι τα ακόλουθα: Fanta πορτοκαλάδα με 30% λιγότερη ζάχαρη και 20% χυμό πορτοκάλι, Fanta πορτοκαλάδα Zero, χωρίς θερμίδες και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια,Fanta λεμονάδα Zero, χωρίς θερμίδες και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Sprite Zero λεμόνι μέντα,Schweppes με λεμόνι, Schweppes με μαστίχα-μέντα, χωρίς ζάχαρη (σ.σ. η γεύση αυτή θα διατίθεται μόνο στην Ελλάδα), καθώς και έξι είδη ροφημάτων φυτικής προέλευσης, αυτά που συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε ως φυτικά «γαλακτοκομικά» προϊόντα. Πρόκειται για τα ροφήματα AdeZ τα οποία θα διατίθενται στις ακόλουθες γεύσεις: ροφήματα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας, ρόφημα αμυγδάλου με χυμό μάνγκο και passion fruit, ρόφημα βρώμης με φράουλα και μπανάνα και ρόφημα σόγιας με χυμό μήλου. Περιέχουν στέβια, θα διατίθενται σε δύο συσκευασίες και σε 100% ανακυκλώσιμο μπουκάλι, φτιαγμένο κατά 30% από φυτικά υλικά. Η The Coca – Cola Company εξαγόρασε τον Μάρτιο του 2017 την AdeΖ, εταιρεία που θεωρείται Νο1 στη Λατινική Αμερική στην κατηγορία αυτή. Ολα τα παραπάνω προϊόντα, πλην των ροφημάτων της AdeZ θα παράγονται στην Ελλάδα.

Η είσοδος της Coca – Cola στον κατηγορία της στέβια είχε γίνει πέρυσι τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου η Coca – Cola με γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Αν και το προϊόν αρχικά σχεδιαζόταν μόνο για την ελληνική αγορά, στη συνέχεια ξεκίνησε η εξαγωγή του σε Ιταλία και Κύπρο, ενώ το 2018 και το 2019 αναμένεται να εξαχθεί και σε άλλες χώρες.

Η τοποθέτηση στην αγορά προϊόντων με λίγες θερμίδες, καθόλου ζάχαρη, καθώς και τα φυτικά «γαλακτοκομικά» εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική της Coca – Cola για μετατροπή της σε «total beverage company» (εταιρεία του συνόλου των ποτών) και όχι αποκλειστικά σε εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών με χαρτοφυλάκιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του καταναλωτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία μαζί και οι καταναλωτές που αναζητούν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής», επισήμανε η κ. Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca – Cola Hellas με αρμοδιότητα για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή