ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μείωση τελών από τη Fraport τους χειμερινούς μήνες

meiosi-telon-apo-ti-fraport-toys-cheimerinoys-mines-2256008

Σε προχωρημένες συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες για την αύξηση ή την έναρξη διεθνών δρομολογίων τους στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια κατά τους χειμερινούς μήνες βρίσκεται η Fraport Greece, με στόχο την ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Μείωση 50%

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησε και προχωρεί στην άμεση μείωση κατά 50% του αεροναυτιλιακού τέλους που ανέρχεται κανονικά στα 13,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη. Το τέλος αυτό θα διαμορφωθεί στα 7 ευρώ από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου έως την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου. Σε ερώτηση της «Κ» κατά πόσον υπάρχουν ήδη συμφωνίες για νέα ή περισσότερα δρομολόγια, κύκλοι της εταιρείας αρκέστηκαν να απαντήσουν πως «το ζήτημα αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών αεροπορικών και η μείωση των τελών αναμένεται να φέρει αποτελέσματα».

Η εξέλιξη κρίνεται από κύκλους της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας εξόχως ενθαρρυντική για τη μείωση της εποχικότητας του τουρισμού στη χώρα, αλλά την ίδια ώρα επαναφέρει το ζήτημα της λειτουργίας των ξενοδοχείων κατά τη χειμερινή περίοδο. Ζήτημα, που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό φέτος το Πάσχα, όταν πολλές μονάδες παρέμειναν κλειστές λόγω του ότι η Μεγάλη Εβδομάδα έπεσε ιδιαιτέρως νωρίς.

Το πρώτο βήμα πάντως έγινε, αναφέρουν στην «Κ» οι ίδια πηγές, συμπληρώνοντας πως επιχειρήσεις με υποδομές που μπορούν να λειτουργήσουν και τον χειμώνα θα ωφεληθούν. Από τη Fraport Greece αναφέρεται πως η εταιρεία «υλοποιεί τον επιχειρηματικό της στόχο για ανάπτυξη της κίνησης, εφαρμόζοντας πρόγραμμα κινήτρων διάρκειας 2 ετών, αρχής γενομένης από τον χειμώνα του 2018-2019». Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών ώστε να εισαγάγουν νέα, διεθνή δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο.

Νέο τιμολόγιο

Ο γενικός διευθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος δηλώνει αισιόδοξος πως το νέο τιμολόγιο «θα βοηθήσει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο και πρόκληση τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για εμάς».

Σημειώνει δε πως «στη Fraport Greece καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί και να τονωθεί περαιτέρω η ανοδική τάση που καταγράφεται στα 14 ελληνικά αεροδρόμια, αποδεικνύοντας ότι πιστεύουμε στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος το οποίο προσδοκούμε να το θωρακίσουμε απέναντι στις όποιες διακυμάνσεις παρουσιάζονται στις ανταγωνιστικές αγορές και να το καταστήσουμε ελκυστικό 365 ημέρες τον χρόνο».