Ζημία 101 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στη Folli Follie για τη Fosun

Ζημία 101 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στη Folli Follie για τη Fosun

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημία ύψους 101 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της στη Folli Follie ενέγραψε στις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξάμηνου του 2018 η Fosun International Limited. Ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κινεζικός επενδυτικός όμιλος κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στα περιστατικά που διαδραματίστηκαν το τελευταίο τετράμηνο και τα οποία κλυδώνισαν την επένδυσή του στην ελληνική εταιρεία.

Επιχειρώντας να εξηγήσει στους μετόχους της τις ζημίες που υπέστη, η Fosun αναφέρει ότι «η Folli Follie, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας, ήταν μια επένδυση στο εξωτερικό που έγινε το 2011. Στα τέλη του Ιουνίου του 2018 η επιχείρηση κατείχε ποσοστό συμμετοχής 16,37% στη Folli Follie. Τον Μάιο του 2018, η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie επικαλούμενη την αδυναμία της εταιρείας να παράσχει χρηματοοικονομικά στοιχεία ύστερα από σχετική έκθεση ενός hedge fund. Στη Folli Follie διενεργείται σήμερα ανεξάρτητος έλεγχος από την Ernst & Young κατόπιν αιτήματος της ελληνικής ρυθμιστικής αρχής. Η Fosun θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του συμβάντος. Η Fosun International Limited επένδυσε στη Folli Follie με αρχικό κόστος 86 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά μερίσματα που έχει λάβει κατά τη διάρκεια των ετών ανέρχονται σε 7 εκατ. ευρώ. Το κέρδος εύλογης αξίας που αναγνωρίστηκε κατά τα προηγούμενα έτη ανέρχονται σε 62 εκατ. ευρώ. Με βάση την τιμή κλεισίματος των 4,8 ευρώ ανά μετοχή πριν από την αναστολή της διαπραγμάτευσης, η ζημία της εύλογης αξίας που αναγνωρίστηκε στα τέλη Ιουνίου 2018 είναι 101 εκατ. ευρώ ενώ η σωρευτική ζημία της εύλογης αξίας είναι 39 εκατ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Μαΐου, περίπου δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της αρνητικής έκθεσης για τη Folli Follie, η Fosun International Limited απαίτησε επισήμως εξηγήσεις από τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας. Η Fosun απέστειλε σχετική επιστολή προς τη Folli Follie μέσω του εξουσιοδοτημένου μη εκτελεστικού διευθυντή της Folli Follie, ζητώντας από τα αρμόδια μέρη εξηγήσεις και άμεσες διευκρινίσεις αναφορικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας και κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο εβδομάδων της κρίσης προχώρησε σε αγορές μετοχών που ανέβασαν το ποσοστό της, από 13,886% αρχικά, σε 15,007% και κατόπιν στο 16,37%. Κάπου εκεί όμως και καθώς αποκαλυπτόταν το βάθος των προβλημάτων, ανέκρουσε πρύμναν και όχι μόνον ζήτησε εξηγήσεις αλλά και απέσυρε από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie ως εκπρόσωπό της τον Τζιανόνγκ Γκιαν, ανώτατο εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Fosun, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή