Εργοστάσιο στη Β. Ελλάδα σχεδιάζει η Atlantis-Pak

Εργοστάσιο στη Β. Ελλάδα σχεδιάζει η Atlantis-Pak

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα στην περιοχή της Β. Ελλάδας προσανατολίζεται η Atlantis-Pak, εταιρεία του ομίλου Agrocom (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη). Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο έγινε γνωστό την Κυριακή, κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στο περίπτερο της Atlantis – Pak στην 83η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Εάν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, τότε θα επιβεβαιωθούν τα όσα είχε υποστηρίξει το περιβάλλον του ομογενούς από τη Ρωσία επιχειρηματία, ότι δηλαδή η πώληση της ΣΕΚΑΠ στην JTI τον περασμένο Μάρτιο δεν συνιστά συνολικά αποεπένδυση από την Ελλάδα, αλλά επικέντρωση σε άλλους τομείς, μεταξύ αυτών και στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων.

Ειδικότερα, κατά τις συζητήσεις που είχε ο κ. Πιτσιόρλας το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη με στελέχη της Atlantis-Pak ενημερώθηκε αναλυτικά για τα πλάνα της εταιρείας. Στόχος του ρωσικού ομίλου είναι το εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στη Βόρεια Ελλάδα να προμηθεύει πελάτες του που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αφρική, στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.

Η Atlantis-Pak ιδρύθηκε το 1993 και τα γραφεία καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκονται στην περιοχή του Ροστόβ, σε μία έκταση 19 εκταρίων. Τα προϊόντα της είναι κυρίως πλαστικά περιβλήματα που χρησιμοποιούν οι τυροκομικές επιχειρήσεις καθώς και οι βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος, θερμοσυρρικνούμενες σακούλες κενού, μεμβράνες φραγμού, καθώς και ετικέτες. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 91 χώρες και μάλιστα το 2017 προστέθηκαν τρεις καινούργιες (Κατάρ, Κένυα, Αιθιοπία). Οι περισσότερες εξαγωγές το 2017 έγιναν προς τη Λευκορωσία, την Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Καζαχστάν και την Ταϊλάνδη.

Οι μεικτές πωλήσεις της Atlantis-Pak το 2017 διαμορφώθηκαν σε 7,1 δισ. ρούβλια, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σε 6,5 δισ. ρούβλια. Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 1,1 δισ. ρούβλια. Η εταιρεία έχει πάνω από 2.500 πελάτες σε όλον τον κόσμο και θεωρείται η κορυφαία παγκοσμίως στον κλάδο της.

Στην Ελλάδα, στον κλάδο των τροφίμων-ποτών, ο Ιβάν Σαββίδης δραστηριοποιείται μέσω της «Σουρωτή», στην οποία έχει αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, ενώ επίσης έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο των ΜΜΕ, των ξενοδοχείων και του αθλητισμού.

«Σουρωτή»

Σε φάση ριζικής αναμόρφωσης βρίσκεται την ίδια ώρα η «Σουρωτή». Χθες, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Ευκαρπίδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και γενικού διευθυντή της εταιρείας, εξέλιξη που σηματοδοτεί αυτή τη νέα φάση στην οποία σχεδιάζεται να εισέλθει η «Σουρωτή Α.Ε.». Ηδη, μέσα από περιορισμένης κλίμακας διορθωτικές κινήσεις στην παραγωγική διαδικασία, κατεγράφη διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, ενώ από το 2019 αναμένεται η έναρξη υλοποίησης ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής, των εξαγωγών, αλλά και αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή