Folli Follie: Δέσμευση λογαριασμών, θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Δέσμευση λογαριασμών, θυρίδων της οικογένειας Κουτσολιούτσου

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεσμεύθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie. Το βούλευμα έφτασε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και σε χρηματιστηριακές εταιρείες αργά την Τρίτη το απόγευμα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις των λογαριασμών και των θυρίδων. Τη δέσμευση ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie. Εν τω μεταξύ, σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύγκληση της γενικής συνέλευσης της Folli Follie, ωστόσο η διοίκηση Τζώρτζη Κουτσολιούτσου θα ζητήσει την αναβολή της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την έγκριση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2017, επειδή απλούστατα… δεν υπάρχουν. Υπέρ της πρότασης αυτής αναμένεται να ψηφίσει ο βασικός μέτοχος Δημήτρης Κουτσολιούτσος, κάτοχος του 37,5% περίπου των δικαιωμάτων ψήφου (δεν υπάρχει σχετική ακριβής και επίσημη ενημέρωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον Μάιο, μετά τις αγορές μετοχών που έκανε ο Δ. Κουτσολιούτσος και ακόμα εμφανίζεται με 35%, ενώ η εταιρεία μιλάει για πάνω από 47%) και, πιθανολογείται, και η Fosun κάτοχος του 16% περίπου. Πηγές της Fosun πάντως δηλώνουν στην «Κ» ότι «καλό είναι να μην προδικάζει κανείς το τι θα πράξουμε».

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι ακόμα δεν έχει διοριστεί ελεγκτικός οίκος που θα αναμορφώσει και θα ελέγξει κατάλληλα τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρά το ότι η Alvarez & Marsal έχει κάνει πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς στην Ασία και η E&Y (Ernst & Young) σημαντικό μέρος της εργασίας για την Ελλάδα. Και αυτό διότι υπάρχει σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ασυμβίβαστο να αναλάβουν αυτοί οι δύο οίκοι το έργο, αφού έχουν ήδη έμμισθη σχέση με τη Folli Follie για τις παραπάνω εργασίες. Αυτό άλλωστε δήλωσε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την προηγούμενη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο, οπότε και συζητήθηκε η προσφυγή της, της 3ης Ιουλίου, για διορισμό επιπλέον ανεξάρτητου ελεγκτή. To ίδιο ισχύει και για την Deloitte, που λειτουργεί ως σύμβουλος της Folli Follie. Το δικαστήριο ζήτησε πάντως και πήρε τρεις προτάσεις για το ελεγκτικό έργο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (KPMG, PWC και Grant Thornton), αλλά αυτό δεν σημαίνει και πως οι τρεις αυτοί οίκοι θα δεχτούν να αναλάβουν τον έλεγχο. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αναμένεται να καρποφορήσει σύντομα.

Εν τω μεταξύ όμως, και επειδή η Folli Follie σε ανακοίνωσή της χθες μίλησε για αποκλεισμό της E&Y από τον έλεγχο εξαιτίας της αντίθεσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η τελευταία σε αυστηρή ανακοίνωση τονίζει πως η FF «συνεχίζει να μη συμμορφώνεται και για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνει (σ.σ. η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 7.5.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρεία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE». Από την πλευρά της η Folli Follie ανακοίνωσε επίσης πως θα «επανέλθει με νεότερη ενημέρωση, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, διά της οποίας θα οριστούν οι ελεγκτές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του συνόλου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017». Οπερ μεθερμηνευόμενον, η συνέχιση της τακτικής γενικής συνέλευσης, που θα προταθεί σήμερα να διακοπεί προς επανάληψη, είναι εντελώς άγνωστο πότε θα γίνει. Και, κυρίως, είναι άγνωστο και πότε θα υποβληθούν οι αναμορφωμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Επί του παρόντος δεν πρέπει να αποκλείεται ο έλεγχός τους ακόμα και από την Ecovis η οποία ήταν και αυτή που έλεγξε τις ανακριβείς καταστάσεις αρχικά και η οποία έχει ακόμα την εντολή της περσινής σχετικής γενικής συνέλευσης της Folli Follie.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή