Ρίχνουν γέφυρα συνεννόησης

Ρίχνουν γέφυρα συνεννόησης

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανοιγμα» προς την πλευρά του έτερου μετοχικού μπλοκ της Greenhill Investments Limited, των εφοπλιστών κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου, προτίθεται να πραγματοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η διοίκηση της «Ελλάκτωρ», αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Στόχος είναι να ενημερώσει τον μέτοχο του 25,5% του ομίλου τόσο για τη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όσο και για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις. Αλλωστε, είναι προφανές και από τις ερωτήσεις που διατύπωσαν αναλυτές στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης ότι η «κόντρα» ανάμεσα στη Reggeborgh και στην Greenhill δεν ωφελεί καμία από τις δύο, καθώς δημιουργούνται ανησυχίες στην αγορά για τη βιωσιμότητα ενός ομίλου εντός του οποίου επικρατεί «εμφύλιος πόλεμος μετόχων», όσες διαβεβαιώσεις και αν παρέχει η πλευρά των Ολλανδών. Οπως αναφέρουν, εξάλλου, χρηματιστηριακοί παράγοντες, το «έργο έχει ξαναπαιχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την πορεία της εταιρείας». 

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Mohegan

Eδώ και αρκετές ημέρες, είχε γίνει γνωστή σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του η επικείμενη –από την 1η Απριλίου– αποχώρηση του Μάριο Κοντομέρκος από τη Μohegan, η οποία μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα κατασκευάσει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με καζίνο (IRC) στο Ελληνικό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Mohegan θα αντικατασταθεί από τον Ray Pineault, που μετράει δεκαετίες στην αμερικανική εταιρεία, και η αποχώρησή του αποδίδεται σε αλλαγές εντός της εταιρείας. Για τη Mohegan το έργο, ύψους 1 δισ. ευρώ, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν.

Η Mytilineos ολοκλήρωσε ενεργειακό έργο στη Σκωτία

Tην ενεργοποίηση του έργου αποθήκευσης ενέργειας Byers Brae της Gresham House στη Σκωτία ανακοίνωσε ο τομέας ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας της Mytilineos. Το έργο περιλαμβάνει σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία που θα παρέχει περίπου 30 MWh στο δίκτυο και είναι το τρίτο έργο της κατηγορίας που ολοκληρώνει ο τομέας κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου. Προηγήθηκε η επιτυχής ενεργοποίηση στα τέλη του 2020 του έργου Wickham BESS (50 MW/74 MWh) και Thurcroft BESS (50 MW/75 MWh).

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Πιτσιλής

Τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή δέχθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε την Πρόεδρο για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Αρχής, που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να μη χρειάζεται η μετάβαση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ εν μέσω πανδημίας, και την εισαγωγή του νέου συστήματος αξιολόγησης και αμοιβών του προσωπικού. «Συνεχίζουμε, αντιμετωπίζοντας πρωτόγνωρες προκλήσεις, το έργο του μετασχηματισμού της ΑΑΔΕ σε μια σύγχρονη, αποτελεσματική και δίκαιη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενισχύοντας κάθε μέρα τη σχέση εμπιστοσύνης μας με τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Πιτσιλής.

Αλλαξαν χέρια 5,25 εκατ. μετοχές της Jumbo

Στη φιλοσοφία του Απόστολου Βακάκη να κρατάει σε ισορροπία τη μετοχή και το «ταμείο» της Jumbo αποδίδουν κύκλοι κοντά στον ισχυρό άνδρα της γνωστής λιανεμπορικής αλυσίδας την απόφαση να πουλήσει χθες μεγάλο πακέτο μετοχών της εταιρείας, συγκεκριμένα 5,25 εκατ. μετοχές, στην τιμή των 14,70 ευρώ ανά μετοχή, αντλώντας συνολικά 77,175 εκατ. ευρώ. Η πώληση έγινε σε τιμή χαμηλότερη κατά 4,6% (discount) σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α. (15,41 ευρώ). Πλέον, το ποσοστό του Απ. Βακάκη στην Jumbo, μετά αυτή τη συναλλαγή, μειώνεται στο 19,7% από 23,22%. Η πώληση του πακέτου έγινε μέσω της Tanocerian Maritime, η οποία ελέγχεται από τον Απ. Βακάκη, ενώ ως αγοραστές φέρονται υφιστάμενοι μέτοχοι της Jumbo. Αυτό, πάντως, που περισσότερο «καίει» τον ίδιο το τελευταίο διάστημα είναι το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα και μάλλον γι’ αυτό φέρεται να συναντήθηκε πρόσφατα και με τον υπουργό Ανάπτυξης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή