ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο

Συνεδρίαση για γερά νεύρα η τελευταία της εβδομάδας για τη Wall Street, με τον Dow Jones να ανοίγει με άνοδο σχεδόν 300 μονάδων, για να χάσει στη συνέχεια το σύνολο των κερδών του, γυρίζοντας σε αρνητικό έδαφος. Αυτή η εβδομάδα ήταν για τις αμερικανικές μετοχές η χειρότερη από τον Μάρτιο, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί το μεγαλύτερο «βαρίδι».

Ο Nasdaq 100 έχανε περισσότερο από 1%, έχοντας απομακρυνθεί 11% από το ιστορικό υψηλό που είχε αγγίξει στις 2 Σεπτεμβρίου, κατά την κορύφωση ενός πεντάμηνου ράλι που οδήγησε τις αποτιμήσεις στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον της τελευταίας 20ετίας. Οι μετοχές των Apple και Amazon κατέγραφαν απώλειες τουλάχιστον 2%, με τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται μετά τις πληροφορίες ότι η SoftBank Group επανεξετάζει την αμφιλεγόμενη στρατηγική επένδυσης σε εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου χρησιμοποιώντας παράγωγα.

Σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν και στη μετοχή της Microsoft, μετά τις φήμες ότι η Κίνα δεν φαίνεται να επιθυμεί την πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ.