Πετρέλαιο: Άλμα 3% στις τιμές διά χειρός ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Άλμα 3% στις τιμές διά χειρός ΟΠΕΚ+

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mεγαλύτερη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής από ορισμένες χώρες-μέλη ζητεί ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, προειδοποιώντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε ορισμένες χώρες μπορεί να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την ενεργειακή ζήτηση, παρά τις αρχικές ενδείξεις μείωσης των αποθεμάτων αργού. Εν μέσω ευρύτερης αβεβαιότητας εξαιτίας του κορωνοϊού, η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+ δεν αποκλείει τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου τον Οκτώβριο, ειδικά στην περίπτωση που υποχωρήσουν ακόμη περισσότεροι οι τιμές του πετρελαίου, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Η είδηση προσέφερε στήριγμα στις τιμές, με άνοδο 3% και το μπρεντ πάνω από τα 43 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των αξιωματούχων του ΟΠΕΚ και των συμμάχων -μεταξύ των οποίων η Ρωσία- ζητώντας μεγαλύτερη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις για μείωση της προσφοράς. Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ προειδοποίησε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται σε ορισμένες χώρες θα μπορούσε να περιορίσει ακόμη περισσότερο την ενεργειακή ζήτηση, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο έκθεση επιστημονικού πάνελ. Ο ΟΠΕΚ δεν αναμένεται να προτείνει μεταβολές στους στόχους για μείωση της παραγωγής κατά 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως -ποσότητα που ισοδυναμεί με το 8% της παγκόσμιας ζήτησης, ανέφεραν πηγές της συμμαχίας OΠΕΚ+.

Παρ’ όλα αυτά, θα ασκήσει πιέσεις σε χώρες όπως το Ιράκ, Νιγηρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για μεγαλύτερες μειώσεις, ώστε να αναπληρώσουν την υπέρβαση των ορίων τους προηγούμενους μήνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή