Αγορές: Τεχνολογικό sell-off ρίχνει Wall Street και Ευρώπη

Αγορές: Τεχνολογικό sell-off ρίχνει Wall Street και Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» οι δείκτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με το κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να πιέζει προς τα κάτω τους βασικούς δείκτες. Απώλειες και στην Ευρώπη, με τις μετοχές να απομακρύνονται από τα υψηλά μηνός.

Ο Dow έχανε πάνω από 200 μονάδες, ενώ το τεχνολογικός Nasdaq υποχωρούσε πάνω από 2%, με τις μετοχές των Apple και Microsoft να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση. Σε αρνητικό έδαφος, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίασης, και ο S&P 500.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,5%, έπειτα από το ανοδικό σερί των τεσσάρων προηγουμένων συνεδριάσεων. Απώλειες 0,4% και για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού υποχώρησε 0,7%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100, που κυριαρχείται από επιχειρήσεις με πολυεθνική δραστηριότητα, επωφελήθηκε από τις απώλειες της στερλίνας, μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων κάτω του μηδενός. Ο δέικτης, παρά τις αρχικές αντιστάσεις, έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 0,47%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές των τραπεζών.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,6%, ενώ από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει πτώση 38%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή