Σε υψηλά δύο εβδομάδων η Wall Street – Το «debate» κλόνισε την Ευρώπη

Σε υψηλά δύο εβδομάδων η Wall Street – Το «debate» κλόνισε την Ευρώπη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «επίλογος» του τρίτου τριμήνου βρήκε τις αμερικανικές μετοχές σε υψηλά δύο εβδομάδων, αντικατοπτρίζοντας τις ελπίδες για ένα δεύτερο και γενναίο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στήριξης από τον Λευκό Οίκο, παρά την ευρύτερη μεταβλητότητα μετά το προεδρικό ντιμπέιτ και τις ανησυχίες για χαοτικές εκλογές.

Στη Wall Street, ο S&P 500 αναρριχήθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων, αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν άφησε να εννοηθεί ότι θα προτείνει στους Δημοκρατικούς πακέτο μέτρων ανακούφισης από την πανδημία, ύψους 1,5 τρισ δολαρίων. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα στοιχεία για τη δημιουργί 749.000 θέσεων εργασίας από τις αμερικανικές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο.

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, με το απογοητευτικό ντιμπέιτ μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν και το δεύτερο κύμα Covid-19 να δημιουργούν κλίμα έντονης μεταβλητότητας. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,11%, παραμένοντας στάσιμος στο τρίτο τρίμηνο, αν και τον Σεπτέμβριο υπέστη απώλειες 1,7%, τις μεγαλύτερες από τη βουτιά σχεδόν 15% του Μαρτίου τότε που η επέλαση της πανδημίας είχε προκαλέσει μαζικές ρευστοποιήσεις. 

Με πτώση 0,5% έκλεισαν Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε 0,24%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή