ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κατασκευαστής των iPhones κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση

o-kataskeyastis-ton-iphones-kanei-strofi-stin-ilektrokinisi-561120214

Σ’ έναν νέο, πολλά υποσχόμενο κλάδο της οικονομίας αποφάσισε να επενδύσει η Foxconn, η οποία είναι ευρώς γνωστή για την κατασκευή των iPhones της Apple. H εταιρεία από το Ταϊβάν, ειδικότερα, προχωρά στην ίδρυση μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα έχει ως στόχο την παροχή της κατάλληλης υποστήριξης για την στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση.

Το νεόκοπο project, όπως καθίσταται σαφές, αποτελεί σημαντική διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιο της Foxconn, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα smartphones. Ωστόσο, η σημερινή ανακοίνωση την ωθεί σε μια νέα αγορά, η οποία το 2027 εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει σε αξία τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Γουίλιαμ Γουέι, η Foxconn ευελπιστεί να καταστεί για τις αυτοκινητοβιομηχανίες ό,τι και η Android για την Google. Εν ολίγοις ένα κοινό λειτουργικό σύστημα, ικανό να συνδράμει στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Γουέι, αυτό το σύστημα θα είναι εφικτό να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Σ’ αντίθεση, για παράδειγμα, με το λογισμικό του iOS, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα κινητά τηλέφωνα της Apple, δηλαδή τα iPhones.

Πέραν του λειτουργικού συστήματος, η Foxconn εργάζεται και στον τομέα των μπαταριών, με στόχο να τις παρασκευάζει και να τις προμηθεύει στις αυτοκινητοβιομηχανίες από το 2024 και μετέπειτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της ηλεκτροκίνησης θεωρείται ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους αυτή την περίοδο, καθώς οι επενδύσεις που «τρέχουν» είναι αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από CNBC