Tesla: Ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Tesla: Ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το ράλι των μετοχών της Tesla έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις. Παρά τα εντυπωσιακά κέρδη, η ένταξη της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να απογειώσει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση από αμοιβαία κεφάλαια, όπως εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs.

«Εκ των 189 αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλής κεφαλαιοποίησης, 157 που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία περίπου 500 δισ. δολαρίων δεν έχουν ακόμη τοποθετήσει σε μετοχές της Tesla», γράφουν οι αναλυτές της Goldman, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνολικής αξίας έως και 8 δισ. δολαρίων ή περίπου το 2% της κεφαλαιοποίησης της Tesla, η οποία υπερβαίνει τα 380 δισ. δολάρια, ,αναφέρουν οι αναλυτές.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν οριακά σήμερα, όμως σε εβδομαδιαία βάση έχουν ενισχυθεί 22%, μετά το ιστορικό υψηλό της Πέμπτης. Η Tesla σημειώνει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη σχεδόν 500%, καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτηγά και λεωφορεία, που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla είναι πλέον μεγαλύτερη από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Tesla: Ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης-1

Το ράλι της μετοχής της έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους. Οι αναλυτές της Morgan Stanley αυτή την εβδομάδα προχώρησαν σε σύσταση «overweight» για την Tesla, για πρώτη φορά έπειτα από μία τριετία, προβλέποντας ότι η εταιρεία του Ίλον Μασκ βρίσκεται στα πρόθυρα μιας εκ βάθρων αλλαγής του επιχειρηματικού της μοντέλου που δεν περιορίζεται απλώς στην πώληση αυτοκινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή