Νέο ρεκόρ για το bitcoin – Πάνω από 71.000 δολάρια

Νέο ρεκόρ για το bitcoin – Πάνω από 71.000 δολάρια

Το ράλι που έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τα 71.000 δολάρια εκτινάχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του το bitcoin, με το ράλι που έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους να μην δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Τον δρόμο για το ανοδικό σερί άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες η έγκριση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο (ETF) σε bitcoin spot, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την έμμεση εισροή χρημάτων στο δημοφιλές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και το λεγόμενο «halving», το οποίο συμβαίνει ανά τέσσερα χρόνια και περιορίζει κατά το ήμισυ την προσφορά νέων κρυπτονομισμάτων, στηρίζοντας περαιτέρω την τιμή του. Το επόμενο halving αναμένεται γύρω στα μέσα Απριλίου.

Ταυτόχρονα, η αγορά φαίνεται να έχει επηρεαστεί έντονα από τις εξελίξεις στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής. Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού για τέταρτο συναπτό μήνα, αλλά έδωσε «σήμα» για επικείμενη μείωση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εντός της επόμενης εβδομάδας, στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αναμένεται να κινηθούν με αντίστοιχο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, επικρατεί επενδυτική «ευφορία» και ακόμη μεγαλύτερη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Τελικά, το bitcoin καταγράφει κέρδη άνω του 70% από την αρχή του έτους και σήμερα βρίσκεται στην έκτη συναπτή ημέρα ανόδου. Γύρω στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος το κρυπτονόμισμα κυμαίνεται πέριξ των 71.280 δολαρίων, αλλά νωρίτερα έφτασε έως το επίπεδο των 71.647 δολαρίων.

Ανοδικά βέβαια κινείται ολόκληρη την αγορά, καθώς το bitcoin συμπαρέσυρε και μικρότερα token, όπως το Ether, το Solana και το Avalanche, που αυτή την ώρα καταγράφουν κέρδη της τάξης του 1%. Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων αποτιμάται στα 2,68 τρισ. δολάρια, με αύξηση σχεδόν 1,6% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση του bitcoin πλησιάζει το 1,4 εκατ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών (ξεπερνώντας το επίπεδο του Νοεμβρίου του 2021), το οποίο για ορισμένους «πιστούς» επενδυτές της αγοράς cryptos είναι ακόμη σημαντικότερο ορόσημο.

Πηγή: Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT