ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα ΟΑΣΑ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για έσοδα από εισιτήρια στις κοινές γραμμές

17oasa11

Σε πλήρες αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία των ΟΑΣΑ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αφορά τον διαμοιρασμό εσόδων από τα εισιτήρια που εκδίδουν οι δύο φορείς προς τους πελάτες που αξιοποιούν και τα δύο μέσα μεταφοράς στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Πρόκειται για χρήστες του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας και των μέσων των ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ κ.λπ.).

Ο ΟΑΣΑ έχει προτείνει μια συμφωνία, αλλά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την έχει απορρίψει. Η τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει θέσει δύο προϋποθέσεις για να υπογράψει τη νέα εμπορική συμφωνία που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη που είχε υπογραφεί το 2014. Πρώτον, τη νέα συμφωνία αυτή θα την καταρτίσει ένας τρίτος οίκος (π.χ. μια εταιρεία συμβούλων) και δεύτερον ο ΟΑΣΑ να αναλάβει την υποχρέωση να κλείσει τις πύλες εισόδου στους σταθμούς του προαστιακού σιδηροδρόμου οι οποίες σήμερα είναι ανοικτές.

Σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θεωρείται αδιανόητο, σε μια εμπορική συμφωνία δύο επιχειρήσεων, το περιεχόμενό της να το καταρτίσει η μία πλευρά και μάλιστα να το κοινοποιήσει στην άλλη, εν είδει τελεσιγράφου. Η συμφωνία, διαμηνύουν τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είτε θα συμφωνηθεί από κοινού είτε –εφόσον οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν– θα πρέπει να αναλάβει την κατάρτισή της κάποιος τρίτος, κοινής αποδοχής, με τον όρο ότι η συμφωνία θα ισχύσει ανεξαρτήτως αν αρέσει σε μία πλευρά ή όχι.

Αναφορικά με τον δεύτερο όρο, δηλαδή του κλεισίματος στις μπάρες των σταθμών του προαστιακού, οι άνθρωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρούν ότι όσο αυτές παραμένουν ανοικτές, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Οι ίδιοι παραδέχονται ότι ακόμη και οι νομοταγείς πολίτες που φέρουν εισιτήριο, όταν βρίσκουν ανοικτές τις μπάρες, δεν θα το ακυρώσουν. Αυτό θα το πράξουν μόλις βρουν την πρώτη κλειστή μπάρα. Ως συνέπεια, δεν μπορεί να υπάρξει σαφής εικόνα για το εκδοτήριο στο οποίο ένας πελάτης εξέδωσε το εισιτήριο, αφού στη μία πλευρά εισέρχεται ελεύθερα και στην άλλη πρέπει να ακυρώσει το εισιτήριο.

Είναι απορίας άξιον όμως, πώς παρελήφθη το σύστημα αυτόματης συλλογής κομίστρου (ΑΣΣΚ) στον ΟΑΣΑ, έχοντας τις μπάρες σχεδόν 30 και πλέον σταθμών του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας ανοικτές.

Πρέπει ωστόσο να αποσαφηνιστεί ότι συναρμόδιος για το κλείσιμο των μπαρών στους σταθμούς του προαστιακού σιδηροδρόμου είναι ο διαχειριστής τους, δηλαδή ο ΟΣΕ.

Τι ισχύει σήμερα

Ετσι σήμερα συνεχίζει να τηρείται η συμφωνία του 2014 που συμφώνησε ο κρατικός ΟΑΣΑ με την τότε κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η συμφωνία αυτή προβλέπει το 2% των συνολικών εσόδων από τα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας να αποδίδονται στον ΟΑΣΑ. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΑΣΑ δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.