Διπλάσια δεδομένα χωρίς επιπλέον χρέωση από εταιρείες κινητής

Διπλάσια δεδομένα χωρίς επιπλέον χρέωση από εταιρείες κινητής

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Cosmote άνοιξε, χθες, τον κύκλο διεύρυνσης του όγκου δεδομένων στα πακέτα της κινητής, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση για τους καταναλωτές. Η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι διπλασιάζει τα πακέτα δεδομένων κινητής, διατηρώντας τις ίδιες χρεώσεις. Σύμφωνα με την Cosmote, είναι η δεύτερη συνεχόμενη μείωση του κόστους για mobile data που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο του 2019. Συνολικά, σε διάστημα έξι μηνών, έχει πενταπλασιαστεί ο διαθέσιμος όγκος στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της, με αποτέλεσμα η τιμή ανά GB να έχει μειωθεί κατά 80%.

Πλέον, η τιμή ανά GB κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ.

Με διαφορά μερικών ωρών ακολούθησαν και οι ανταγωνίστριες της Cosmote. Η Vodafone ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρεί στον διπλασιασμό των δεδομένων προς όλους τους πελάτες της. Παράλληλα, ανακοίνωσε νέα πακέτα δεδομένων 10 GB αντί 9,90 ευρώ τον μήνα και 40 GB αντί 19,90 ευρώ. «Η Vodafone Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των πελατών της», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης. «Πρώτοι διπλασιάσαμε τα data στους πελάτες που συνδυάζουν κινητή και σταθερή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το κόστος ανά gigabyte μειώνεται μεταξύ 0,30 έως 1 ευρώ.

Τις ανακοινώσεις συμπλήρωσε η Wind, η οποία στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πλέον «πρώτη φορά τα GB δεν τελειώνουν ποτέ». Σημείωσε δε ότι «οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα data χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων, απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ». Μάλιστα η εταιρεία προχωρεί στη μείωση της χρέωσης της υπηρεσίας απεριόριστα δεδομένα, από τα 20 στα 15 ευρώ τον μήνα.

Οι ανακοινώσεις αυτές ήρθαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τρεις επικεφαλής (CEOs) των εταιρειών κινητής. Στο τραπέζι της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των εταιρειών τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή