Φαρμακευτικές συνταγές μέσω Ταχυδρομείου

Φαρμακευτικές συνταγές μέσω Ταχυδρομείου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραλαβή και εκτέλεση φαρμακευτικών συνταγών έως το τέλος του μήνα στην Αττική αναμένεται να προχωρήσουν πλέον οι ταχυδρόμοι, ενώ στη συνέχεια η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς και περισσότερες πόλεις. «Τα ταχυδρομεία έχουν στη διάθεσή τους 4.000 ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με περίπου 2 εκατομμύρια κατοικίες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, από το τέλος Ιανουαρίου πολίτες που είναι ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή. Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς, ενώ το κόστος της νέας υπηρεσίας θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται η υπηρεσία track&trace σε συνεργασία και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βάσει της οποίας μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να αποστέλλουν εντός μιας ημέρας προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα. Το Ταχυδρομείο αναλαμβάνει τη συσκευασία, την αποστολή και την πληρωμή με αντικαταβολή.

Μόλις το δέμα ξεκινήσει το… ταξίδι του, ο παραλήπτης θα ενημερώνεται με γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο σχετικά με το πότε και σε ποιο ταχυδρομικό κατάστημα θα παραλάβει το δέμα. Η κατ’ οίκον παράδοση θα χρεώνεται με 1 ευρώ. Οσον αφορά τα οικονομικά των Ελληνικών Ταχυδρομείων το 2013 αναμένεται να «κλείσει» με ζημίες ύψους 5 έως 6 εκατ. ευρώ, με την πρόβλεψη για το 2014 να θέλει τα ΕΛΤΑ να εμφανίζουν κερδοφορία 7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή