Reimagine Tourism in Greece: Τα αχαρτογράφητα νερά του οικιστικού τουρισμού

Reimagine Tourism in Greece: Τα αχαρτογράφητα νερά του οικιστικού τουρισμού

«Χρειαζόμαστε ταυτότητα και όραμα», τονίζει ο Χάρης Κοκκώσης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Ανεβαίνει» το κομμάτι του slow tourism, σημειώνει ο Ιάσονας Τσάκωνας, διευθύνων σύμβουλος της OLIAROS.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θέμα τα αχαρτογράφητα νερά του οικιστικού τουρισμού στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσιντσίνης συντόνισε μια συζήτηση ανάμεσα στον Χάρη Κοκκώση, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Ιάσονα Τσάκωνα, διευθύνοντα σύμβουλο της OLIAROS.

Ο Χάρης Κοκκώσης ήταν αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού, αν και επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Παρατήρησε ότι ο τουρισμός αλλάζει και υπάρχουν νέες ανάγκες από τους επισκέπτες, τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε μια μεικτή στρατηγική, καθώς άλλες περιοχές πρέπει να “φρενάρουν” την έλευση επισκεπτών και άλλες να αναπτυχθούν». Τόνισε, επίσης, πως «χρειαζόμαστε ταυτότητα και όραμα».

Ο Ιάσων Τσάκωνας παρατήρησε ότι αναπτύσσεται ένα μη-ξενοδοχειακό κομμάτι, με κόσμο που θέλει να παραμείνει στον τόπο που επισκέπτεται. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ανεβαίνει» το κομμάτι του slow tourism και η ανάγκη για βίωμα, για μια εμπειρία.

Δεν παρέλειψε να προτείνει μια μετάβαση του ΣΕΤΕ στη νέα εποχή, ώστε να εναρμονιστεί με τις νέες τάσεις που γιγαντώνονται στην τουριστική βιομηχανία.

Και οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν πως υπάρχει ανάγκη νομιμότητας – ο ορισμός και η εφαρμογή ενός νέου πλαισίου που, ναι μεν θα «ενοχλήσει», αλλά πρέπει να γίνει ώστε ο ελληνικός τουρισμός να κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή