Θεσσαλία: Δέσμευση ΣΕΒ για συμβολή στην αποκατάσταση της περιοχής

Θεσσαλία: Δέσμευση ΣΕΒ για συμβολή στην αποκατάσταση της περιοχής

Βοήθεια άνω των 50 εκατ. ευρώ - Αμεση επιδιόρθωση ζημιών σε 27 σχολεία της περιφέρειας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις άξονες θα βασιστεί η διάθεση βοήθειας των εταιρειών-μελών του ΣΕΒ στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία, αρχίζοντας με την απευθείας αποκατάσταση των ζημιών σε 27 σχολεία της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Τα μέλη του ΣΕΒ δεσμεύονται για διάθεση βοήθειας που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η αποτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί η Θεσσαλία είναι σε εξέλιξη και οι σύγχρονες, δυναμικές και κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ έχουν, ήδη, δεσμευτεί να συμβάλουν στον εθνικό σκοπό της αποκατάστασης της περιοχής.

Εκτός από τις μεγάλες δυσκολίες στη διαβίωση των κατοίκων, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι και πολλές δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ως συνέπεια, πολλές τοπικές επιχειρήσεις δυσλειτουργούν ή έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Η διάθεση της βοήθειας γίνεται σε τρεις άξονες: 

Α. Διαρκής παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ που παρέχουν απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, μηχανήματα, νερό, ρουχισμός, αντλίες υδάτων, καθαριστικά κτλ.) στην περιοχή μεγαλώνει καθημερινά. 

Β. Εργα αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας. Τα μέλη του ΣΕΒ αναλαμβάνουν την υλοποίηση έργων αποκατάστασης υψηλής προτεραιότητας, ξεκινώντας με την απευθείας ανακατασκευή 27 σχολείων, σε συνεννόηση με την Πολιτεία.  

Γ. Υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Ο ΣΕΒ υποστηρίζει τους τοπικούς βιομηχανικούς συνδέσμους, ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ στη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων. Μέσα από την Επιτροπή παρέχει πληροφορίες στις επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των μέτρων ανακούφισης και προωθεί επιπλέον μέτρα στις αρμόδιες αρχές.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, «η προσπάθεια αποκατάστασης της Θεσσαλίας απαιτεί τη σύμπραξη και την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δεσμευθεί να συμβάλουν στον εθνικό σκοπό της αποκατάστασης της Θεσσαλίας, με απευθείας βοήθεια, που θα υπερβαίνει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ. Πέρα από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τα μέλη μας αναλαμβάνουν την απευθείας αποκατάσταση της λειτουργίας 27 σχολείων, ώστε να διασφαλισθεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά των περιοχών αυτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή