Αναμένουν Π.Δ. για το Κάβο Σίδερο

Αναμένουν Π.Δ. για το Κάβο Σίδερο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία για την υλοποίηση της επένδυσης ανάπτυξης παραθεριστικού θερέτρου στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Κρήτης, μετά από 20 χρόνια προσπαθειών, εξέφρασε πρόσφατα η διοίκηση της Minoan Group. Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Κρίστοφερ Εγκλετον, τόνισε ότι, μετά και την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το τελευταίο «εμπόδιο» στη λήψη της οικοδομικής άδειας, αποτελεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, όπου θα καθορίζονται οι όροι της επένδυσης, κάτι που κατά τον ίδιο, θα πρέπει να αναμένεται εντός των επόμενων δύο-τριών μηνών. Εφόσον επιβεβαιωθεί η σχετική πρόβλεψη, δεν αποκλείεται το έργο να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους.

Η επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» στο Λασίθι της Κρήτης. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και βοηθητικών υποδομών, ενώ σε ένα από τα ξενοδοχεία θα κατασκευαστεί κέντρο ευεξίας. Η επένδυση προβλέπεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας. Η έκταση αποκτήθηκε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό παραχώρησης εκμετάλλευσης της Μονής Τοπλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή