Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα πλοία

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα πλοία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία κίνηση για τον εξορθολογισμό του ακτοπλοϊκού κλάδου και την τόνωση της επιβατικής κίνησης προχώρησε το υπ. Ναυτιλίας, καθώς καθιερώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας. Ο υπ. Ναυτιλίας, κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης υπέγραψε το σχετικό Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο παράλληλα απεστάλη για υπογραφή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται επίσης να βελτιστοποιήσει το σύστημα ελέγχου των επιβατών και να απλουστεύσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Υπό το φως των πρόσφατων παλινωδιών με τις λίστες των επιβατών και των διασωθέντων του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», η σχετική πρωτοβουλία αποκτά πρόσθετη σημασία, δεδομένου ότι θα είναι πολύ ευκολότερη η ταυτοποίηση των επιβατών/επιβαινόντων.

Οπως σημειώνει το ΥΝΑ, με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, οι επιβάτες της ακτοπλοΐας θα μπορούν πλέον να προχωρούν σε ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων τους και να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις κάρτες επιβίβασης (boarding-pass) μέσω των «έξυπνων» κινητών τους (smartphones), χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεδομένων των δυσκολιών πάντως που καταγράφηκαν είναι και το ότι απαιτήθηκαν σχεδόν 18 μήνες από την έναρξη της σχετικής πρωτοβουλίας μέχρι την ολοκλήρωσή της. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες υπηρεσίες απολαμβάνουν επί σειρά ετών οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση, φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι η εν λόγω εφαρμογή αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της επιβατικής κίνησης, ή έστω στη διευκόλυνση έκδοσης εισιτηρίων, ιδίως για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, οι οποίοι, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με σχετικές υπηρεσίες κι εφαρμογές. Ως εκ τούτου, θα είναι σαφώς πιο ευκολότερο για έναν επισκέπτη από το εξωτερικό να μεταβεί σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, μέσω πλοίων της ακτοπλοΐας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή