Κοντά στην κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων η τράπεζα Αττικής

Κοντά στην κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων η τράπεζα Αττικής

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά στην κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των απαιτούμενων κεφαλαίων ύψους 748 εκατ. ευρώ που έχουν προσδιοριστεί με βάση το δυσμενές σενάριο, βρίσκεται η τράπεζα Αττικής, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε την αναβολή έως τις 29 Δεκεμβρίου της καταληκτική ημερομηνίας για την οριστική ανακοίνωση της έκβασης της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. 

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δώσει προθεσμία έως τα τέλη Ιανουαρίου για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προθεσμία που όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής δεν θα εξαντληθεί. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας μέχρι και χθες 18 Δεκεμβρίου είχε υπερκαλυφθεί το βασικό σενάριο των 584 εκατ. ευρώ, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του δυσμενούς σεναρίου, ενώ εκκρεμούν και πρόσθετα ενδιαφέροντα για τη συμμετοχή με μετρητά στην αύξηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με το συνολικό ποσό που έχει ήδη κατατεθεί, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Attica Bank έχει εκτοξευθεί στο 23% περίπου. Όπως καταλήγει η ανακοίνωση η Attica Bank είναι η μόνη Ελληνική Τράπεζα που θα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, και θα συνεχίσει να παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη ώστε να διαθέσει τα κεφάλαιά της απερίσπαστα στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή