Αποφάσεις ΣτΕ για ΟΛΠ-ΟΛΘ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τον δρόμο» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, έστω και για τυπικούς λόγους, «ανοίγει» με πέντε αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο απέρριψε τις προσφυγές φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ζητούσαν την ακύρωση της διαδικασίας. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει κατά του ΤΑΙΠΕΔ οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Δημοσίου.

Οι φορείς ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επενδυτών για την απόκτηση των μετοχών των εταιρειών ΟΛΠ Α.Ε. και ΟΛΘ Α.Ε. Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος Δημοσθένης Πετρούλιας και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος), με πέντε αποφάσεις (506 έως 510/2016) απέρριψε τις προσφυγές για τυπικούς λόγους, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι προσφυγές είναι εκπρόθεσμες, καθώς και ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί από το ΣτΕ η πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για εκδήλωση ενδιαφέροντος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή