Νέο ρεκόρ κατέγραψε τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση στον ΔΑΑ

Νέο ρεκόρ κατέγραψε τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση στον ΔΑΑ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Την καλύτερη επίδοσή του εμφάνισε ο φετινός Μάρτιος, κατά τη διάρκεια του οποίου η κίνηση έφτασε τους 1,29 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 17,1%.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα για τον μήνα Μάρτιο, παρουσιάζοντας δυναμική άνοδο κατά 26% και 11,9% αντίστοιχα. Ανοδικά κινήθηκαν οι Ελληνες επιβάτες, που ενισχύθηκαν κατά 16% και οι ξένοι ταξιδιώτες κατά 18%.

15 χρόνια λειτουργίας

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και την επιβατική κίνηση να καταγράφει την καλύτερη ιστορική επίδοσή της για τους συγκεκριμένους μήνες, φθάνοντας τα 3,45 εκατ. επιβάτες, που αντιστοιχούν σε άνοδο 15,7% και κάθε έναν από τους μήνες του τριμήνου να ξεπερνά τα προηγούμενα ρεκόρ του. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, με 1,4 και 2,05 εκατ. αντίστοιχα, με τη διεθνή κίνηση να ξεπερνά για πρώτη φορά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου τα 2 εκατ. επιβάτες.  Οι Ελληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική  άνοδο, της τάξης του 15% και 17% αντίστοιχα.

Τον Ιανουάριο η κίνηση ενισχύθηκε κατά 11,9%, τον Φεβρουάριο κατά 18,2%, με την κίνηση του εσωτερικού να αυξάνεται με ρυθμό 16,5% τον πρώτο μήνα και 26,6% τον δεύτερο μήνα του 2016 και το εξωτερικό δίκτυο να προσελκύει 9% και 12,8% περισσότερους επιβάτες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους έφτασε τις 34.921, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 10,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,6%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 8,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή