ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από Σεπτέμβριο πάει το υπ. Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη

apo-septemvrio-paei-to-yp-oikonomikon-sto-ktirio-toy-kerani-2143274

Οριστική φαίνεται η μετεγκατάσταση του υπουργείου Οικονομικών στο επί 18 χρόνια κενό κτίριο γραφείων που στο παρελθόν στέγαζε τις αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, επί της Λ. Θηβών, στο ύψος του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πριν από λίγες ημέρες, οι υπηρεσίες του υπουργείου παρέλαβαν το ακίνητο από την ιδιοκτήτρια Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων. Απώτερος στόχος είναι να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση εντός του Σεπτεμβρίου.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, το οποίο προσφέρει επιφάνεια 42.300 τ.μ., μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.300 εργαζομένους και διαθέτει 506 θέσεις στάθμευσης, ενώ η διοίκηση της Πανγαίας αναφέρει ότι πρόκειται για το δεύτερο ποιοτικότερο ακίνητο του χαρτοφυλακίου της μετά το Κτίριο Καρελλά, που ολοκληρώθηκε προ διετίας και φιλοξενεί τα νέα γραφεία της Cosmote. Το 2014, το κτίριο πωλήθηκε από το Δημόσιο στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού πώλησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που πραγματοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτοτε, το Δημόσιο καταβάλλει ετησίως και για τα επόμενα 20 χρόνια μηνιαίο ενοίκιο ύψους 221.000 ευρώ (2,65 εκατ. ευρώ ετησίως), χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται και το κόστος των παγίων των οργανισμών κοινής ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της Εθνική Παγναία ΑΕΕΑΠ συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα, καθώς μετά την απόκτηση χαρτοφυλακίου τριών ακινήτων (ενός καταστήματος και δύο γραφειακών χώρων, ιδιοκτησίας του Ασύλου Ανιάτων) αντί ποσού 4,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε και στην εξαγορά ενός ακόμα καταστήματος στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ακίνητο επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε κατάστημα της αλυσίδας του Καρούζου, ενώ σήμερα είναι μισθωμένο στη Vodafone. Το ύψος της επένδυσης για το συγκεκριμένο ακίνητο ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ.