Εως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών προς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

Εως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών προς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του έτους (31 Δεκεμβρίου) θα μπορούν οι πελάτες της ΔΕΗ αλλά και της ΕΥΔΑΠ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, βάσει των ευνοϊκών διακανονισμών που έχουν ανακοινώσει και έληγαν χθες. Οι δύο ΔΕΚΟ αποφάσισαν να παρατείνουν την εφαρμογή των προγραμμάτων διακανονισμού οφειλών, λόγω της μεγάλης προσέλευσης πελατών αλλά και πολλαπλών αιτημάτων από φορείς. Η απόφαση της ΔΕΗ ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο και την ενέκρινε, και ενώ από νωρίς το πρωί τα κατά τόπους γραφεία της επιχείρησης είχαν κατακλυστεί από καταναλωτές μεταξύ των οποίων δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί και σε κάποιες περιπτώσεις ακραίες συμπεριφορές.

«Το Δ.Σ. της επιχείρησης, στη σημερινή του συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τη συνεχιζόμενη προσέλευση των πελατών της για διακανονισμό των οφειλών τους με αμείωτο ρυθμό και ανταποκρινόμενο στα σχετικά πολλαπλά αιτήματα φορέων, αποφάσισε, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία και στους υπόλοιπους πελάτες, να παρατείνει την ισχύ του συνολικού προγράμματος διακανονισμού των οφειλών με 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, ορίζοντας ελάχιστη μηνιαία δόση τα 10 ευρώ, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016», αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2016 έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους περισσότεροι από 510.000 πελάτες της, με συνολικό ύψος οφειλής πλέον του 1,335 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ εφάρμοσε για πρώτη φορά το πρόγραμμα των ευνοϊκών ρυθμίσεων από τον περασμένο Απρίλιο, υπό το βάρος των ανεξόφλητων οφειλών ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ και την αδυναμία είσπραξης τους 30% του τζίρου της.

Παρά την ανταπόκριση ενός μεγάλου αριθμού καταναλωτών στο πρόγραμμα, οι συνολικές προβλέψεις από επισφάλειες από πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης στα αποτελέσματα εξαμήνου της επιχείρησης είναι αυξημένες κατά 35,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Οι συνολικές προβλέψεις από επισφαλείς απαιτήσεις ανήλθαν σε 341,7 εκατ. ευρώ έναντι 316,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015, ήτοι αύξηση κατά 25 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ΓΕΝΟΠ ανεβάζει το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών από τα 2,5 δισ. ευρώ στα 3 δισ. ευρώ. Ενας από τους μεγαλύτερους οφειλέτης πάντως είναι το Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, με συνολικά χρέη περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή