Σταθμίζει τα νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΚΑΣ το επενδυτικό σχήμα

Σταθμίζει τα νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΚΑΣ το επενδυτικό σχήμα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα δεδομένα της χθεσινής απόφασης του ΚΑΣ σταθμίζει η Hellinikon Global I και η LAMDA Development. Από το πρωί τα στελέχη του προτιμητέου επενδυτή συσκέπτονται, προκειμένου να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με το μέλλον της επένδυσης. Δηλαδή αν συνεχίζει να υπάρχει το επενδυτικό ενδιαφέρον ή όχι. Απάντηση δεν αναμένεται να υπάρξει νωρίτερα από το απόγευμα σήμερα ή αύριο.

Το γεγονός πάντως ότι δεν υπάρχει κάποια κίνηση εν θερμώ, δείχνει οτι ο προτιμητέος επενδυτής, αλλά και η κυβέρνηση, διατηρούν γέφυρες μεταξύ τους. Κυβερνητικά στελέχη πάντως σήμερα έκαναν λόγο για μια ισορροπημένη απόφαση του ΚΑΣ, η οποία δίνει διέξοδο στην επένδυση. Είναι όμως περισσότερο από προφανές ότι τον τελευταίο λόγο έχει ο προτιμητέος επενδυτής, δεδομένου ότι η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, συνιστά υποχώρηση από τα αρχικώς συμφωνηθέντα μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

Πάντως, οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, αν τελικά υπάρξει, όπως σημείωναν καλά ενημερωμένες πηγές, περνά μέσα από την Βουλή. Το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, θα πρέπει να κυρωθεί με νόμο στην Βουλή.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, επηρρεάζει καθοριστικά την ανέγερση του Εμπορικού Κέντρου, όπως επίσης και την κατασκευή πολυτελών κατοικιών στην ίδια περιοχή. Και σύμφωνα με προγενέστερη δήλωση του επικεφαλής της LAMDA development Οδυσσέα Αθανασίου, το Ελληνικό δεν είναι Legoland. Σαν συνέπεια η εταιρεία θα πρέπει να σταθμίσει αν οι αλλαγές που επιφέρει στο επιχειρηματικό σχέδιο η νέα απόφαση του ΚΑΣ, είναι τέτοιες που μπορούν να αναστρέψουν την επένδυση ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΑΣ κήρυξε χθες περίπου το 5% της παραχωρούμενης έκτασης στο Ελληνικό ως χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Η απόφαση προκάλεσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή